صنایع تولیدی ایمان پلاست مطالب https://imanplast.com/ ارسال های مربوط به صنایع تولیدی ایمان پلاست en-gb rayanteam@gmail.com Copyright 2024 درب بطری دارویی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ https://imanplast.com/blog/2024/07/Properties of medicine bottle caps خصوصیات و قابلیت های درب بطری دارویی یکی از ویژگی های مهم این محصولات، پلمپ بودن آنهاست که هیچگونه آلودگی یا میکروبی به درون بطری نفوذ نکند. همچنین ویژگی مهم دیگری که باید داشته باشند این است که انعطاف پذیری بالایی داشته و در اندازه ها و مدل های مختلف تولید شوند. این موضوع باعث می شود که برای هر نوع بطری با اندازه دهانه های مختلف، درب بطری مختص آن وجود داشته باشد.
ویژگی هایی که باید یک درب بطری دارویی داشته باشد تا استفاده از آن بر روی بطری دارو را ممکن سازد، عبارتند از:
·      آب بند بودن
·       کاملا بهداشتی بودن
·       داشتن مقاومت بالا

مواد سازنده درب بطری های دارویی چیست؟

مسلما آنچه که باعث می شود بطری های دارو کاملا استریل و پلمپ شده به بازار عرضه شوند، همین درب ها هستند. سالانه مقادیر زیادی از این محصولات، تولید و توزیع می شوند. ماده‌ی اصلی تشکیل دهنده این درها را پلی پروپیلن یا PP تشکیل می دهد. به دلیل تنوع بطری های دارو، درب بطری های دارویی نیز در اندازه های دهانه و رنگ های متفاوت تولید می شوند. 

آیا درب بطری دارویی که دارای قفل کودک باشد هم داریم؟

یک مدل از این محصولات هستند که دارای قفل کودک بوده و ساختاری منحصر به فرد دارند. ساختار این درها به شکلی است که کودک نمی تواند به آسانی آن را باز کند زیرا بسیار محکم است. دلیل اینکه این درب دارای قفل کودک است، شیارهای باریک روی دهانه درب است که به آسانی در قسمت ورودی بطری قرار گرفته و محکم بسته می شود.
دهانه درب بطری های دارویی با یکدیگر متفاوت هستند و هر کدام از این محصولات، کارایی مخصوص خود را دارند. دلیل وجود تنوع رنگی در این محصولات، جذابیت بیشتر محصول و جذب بیشتر مصرف کنندگان است.
این محصولات وزن سبکی دارند و به آسانی می توان آنها را باز و بسته کرد. روند تولید این درب ها به گونه ای است که محصولات به صورت کاملا استاندارد و بهداشتی تولید می شوند برای اینکه بالاترین سطح کیفی و کارایی داشته باشند.

انواع درب بطری دارویی

درب دارویی اردکی

نحوه  طراحی این درب به گونه ای است که در صورت افتادن بطری، محتویات درون آن به هیچ عنوان خارج نمی شوند. چنین خصوصیتی از ضریب ایمنی، کیفیت و دقت بالا در طراحی یک محصول حاصل می شود. علاوه بر رعایت نکات کیفی، این محصول همچنین به گونه ای طراحی شده که منحصر به فرد و زیبا نیز باشد تا موجب افزایش جذابیت بصری بطری ها و ظرف های شما بشوند.
همانطور که در تصویر پایین پیداست، بخش انتهایی درب دارویی که محل خروج محتوای درون بطری‌ست، قطر بسیار کوچکی دارد که باعث خروج حجم محدود و اندکی از مایع درون بطری می شود. درب دارویی اردکی نیز مانند سایر محصولات پلاستیکی از ماده ای به نام پلی اتیلن ساخته می شود. این ماده از نفت خام بدست می آید، به طوری که هر 1.75 کیلوگرم نفت خام معادل 1 کیلوگرم پلی اتیلن است. در ساخت ظروف پلاستیکی، عمدتا از پلی اتیلن به صورت خالص استفاده می کنند.
قابل بازیافت بودن، یکی از ویژگی های مهم و حائز اهمیت این محصولات است که به حفظ سلامت بیشتر محیط زیست کمک می کند. از دیگر ویژگی های مهم این درب ها می توان به بلورینگی بسیار بالا، نفوذ پذیری‌ بسیار کم و در مقابل، سختی بسیار بالایی که دارند اشاره کرد.
این محصول به نحوی طراحی شده که از نشت محتویات درون بطری جلوگیری کند و به همین دلیل برای یکسری بطری ها با کاربرد خاص مناسب است. از درب ادویه فیلیپ تاپ اردکی برای بسته بندی:
  • انواع محصولات شستشو: به عنوان مثال بطری شامپوها، نرم کننده ها و ...
  • انواع محصولات ارایشی: برای مثال کرم مرطوب کننده، کرم ضد آفتاب و ...
  • انواع محصولات مراقبتی و بهداشتی: مانند میسلار واتر
  • انواع روغن هایی که برای مراقبت پوست و مو استفاده می شوند: روغن ارگان، روغن زیتون، روغن نارگیل و ...
به کار می‌ رود. به لحاظ کاربرد و ویژگی ها، این محصول تقریبا مشابه درب اسپرت پلمپ دار است. البته این دو درب به لحاظ ساختار و شکل نیز تقریبا شبیه یکدیگر هستند.

 
درب دارویی پلمپ دار

بخش انتهایی این درب که محل خروج مایعات از آن می باشد، با قطر بسیار کوچکی ساخته شده است که باعث خروج حجم محدود و اندکی از مایع درون بطری می شود. مانند دیگرمحصولات پلاستیکی، درب دارویی پلمپ دار هم از پلی اتیلن ساخته می شوند. پلی اتیلن ماده ای است که از نفت خام حاصل می شود، به طوری که هر 1.75 کیلوگرم نفت خام معادل 1 کیلوگرم پلی اتیلن است. در ساخت ظروف پلاستیکی، عموما از پلی اتیلن به صورت خالص استفاده می کنند.
یکی از ویژگی های مهم و حائز اهمیت این درها، قابل بازیافت بودن آنهاست که به حفظ سلامت بیشتر محیط زیست کمک می کند. از دیگر ویژگی های مهم آنها این است که به دلیل بلورینگی بسیار بالایی که دارند، نفوذ پذیری‌شان بسیار کم بوده و در مقابل، سختی بسیار بالایی دارند.

مزایای درب دارویی پلمپ دار

1جلوگیری از نشت محتویات: همانطور که گفتیم، طراحی این درب ها به صورتی است که محتویات درون بطری اصلا به بیرون نشت نکنند.
2مقاومت و سختی بالا: این درها به دلیل ساخته شدن با پلی اتیلن، بسیار مقاوم هستند و در برابر ضربه، شکستگی یا آسیب به خوبی مقاومت می کنند.
3قابل بازیافت بودن: اینکه با وجود ساخته شدن از مواد پلیمری، باز هم محصولی تولید شود که قابل بازیافت بوده و می تواند به حفظ سلامت محیط زیست کمک کند، بسیار حائز اهمیت است.
درب دارویی پلمپ دار و انواع درب های مختلف پلاستیکی توسط شرکت ایمان پلاست تولید شده و به فروش می‌رسند. از آنجایی که این محصولات به صورت عمده به فروش (نه به صورت تکی) می رسند، برای خرید درب پلمپ دار دارویی، کافیست درخواست سفارش خود را ارسال کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
 

سفارش عمده درب بطری دارویی

از آنجایی که شرکت ایمان پلاست به طور عمده این محصولات را تولید می کند، برای ثبت سفارش عمده آنها تنها کافیست در صفحه مربوط به درب بطری موردنظرتان، درخواست سفارش خود را ثبت و ارسال کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و سفارش شما را ثبت کنند. ]]>
Mon, 01 Jul 2024 09:57:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/07/Properties of medicine bottle caps
اعداد و علائم روی ظروف پلاستیکی به چه معناست؟ https://imanplast.com/blog/2024/07/Numbers and signs on plastic containers تابحال به حروف و علائمی که بر روی درب های پلاستیکی حک شده اند دقت کردید؟ هر کدام از این علائم و حروف معنا و مفهوم مختص خود را دارند که در این مقاله ما می خواهیم آنها را برای شما شرح دهیم.

پلی اتیلن ترفتالات (PET: عدد 1(

عدد 1 معمولا بر روی بطری ها و درب بطری های پلاستیکی که عمدتا شفاف هستند، حک می شود. این عدد 1 به معنای دفعات استفاده از آن محصول است. آزمایشاتی که بر روی این محصولات انجام شده حاکی از گزارش هایی درباره رشد و تجمع میکروارگانیسم ها در این محصولات است؛ بدین معنا که از این درب ها یا بطری ها فقط یک بار استفاده شده و از ریختن مایعات داغ درون آنها یا گذاشتن آنها در فریزر خودداری شود.  

برخی ویژگی‌ها

سبکی، محکم بودن، مقاومت بالا در برابر گرما و شفافیت برخی از ویژگی های این گروه محصولات پلاستیکی هستند. با بازیافت کردن این محصولات می توان فیبر پلی استر یا بطری های نو تولید کرد.

کاربردها

از بطری های پلاستیکی شفاف و یکبار مصرف برای موارد زیر استفاده می شود:
  • بطری نوشیدنی ها
  • بطری آب
  • بطری دهان شویه
  • ظرف یا بسته یندی انواع سس
  • ظرف کره بادام زمینی
  • بطری آبمیوه
  • بطری انواع روغن مایع
  • بسته بندی محتویات مختلف؛ برای مثال لوازم آرایشی و ...

موارد استفاده پس از بازیافت

درب ها و بطری های پلاستیکی ساخته شده از پلی اتیلن ترفتالات، جزء معمول ترین و قابل بازیافت ترین محصولات هستند. پس از بازیافت، این محصولات یا به صورت درب ها یا بطری های پلاستیکی نو مجدد ساخته می شوند یا یه الیاف پلی استر تبدیل شده و از آنها برای ساخت محصولاتی مانند کیسه خرید، نخ، کفش ورزشی و غیره می توان استفاده کرد. 

چرا این محصولات یکبار مصرف اند؟

به این دلیل که تمیز کردن این محصولات مشکل است و باید حتما با شوینده های خوب و قوی تمیز شوند. همچنین این خطر وجود دارد که بر اثر شستشو یا حرارت بالا، این محصولات از خودشان مواد سمی آزاد کنند. 

پلی اتیلن سنگین (HDPE: عدد 2(

محصولات ساخته شده با پلس اتیلن متراکم یا سنگین، جزء پلاستیک های بی خطر محسوب می شوند. قابلیت بازیافت این محصولات بیشتر سایر موارد است و به همین دلیل بهترین گزینه برای بازیافت هستند. HDPE یا پلی اتیلن با چگالی بالا از نفت تولید می شود و نوعی ترموپلاستیک است که با حرارت، حالت نرم به خود گرفته و با سرمایش، حالت آن به سفت تغییر پیدا می کند.

کاربردها

محصولات تولید شده با HDPE کاربردهای بسیاری دارند و برای بسته بندی و نگهداری مواد زیادی استفاده می شوند. از جمله کاربردهای این محصولات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • بطری های شیر
  • بطری های آبمیوه
  • روغن های خوراکی
  • مایع سفید کننده
  • محلول های شوینده و ضدعفونی کننده
  • شامپوها
  • روغن موتور
  • کیسه های خرید یا زباله
  • شیشه پاک کن
  • و ...
البته از HDPE تنها در ساخت بطری های مواد خوراکی و غیرخوراکی استفاده نمی شود، بلکه در ساخت لوازم بادوام و مقاومت بالا در برابر آب و هوا، مانند صندلی پارک، نیز به کار می روند.

برخی ویژگی‌ها

این دسته از محصولات پلاستیکی سخت، مقاوم و کدر هستند و در شرایط هوایی بسیار گرم و سرد آسیب نمی بینند. فرآیند بازیافت این محصولات نیز ساده و کم هزینه است. همچنین باید اشاره کنیم که محصولاتی که بر روی آنها عدد 2 حک شده است، جزء انواع پلاستیک های بسیار کم خطر محسوب می شوند و عملا برای سلامتی شما هیچگونه خطری ندارند. در ضمن احتمال اینکه آزاد کردن مواد شیمیایی مضر توسط این پلاستیک ها بسیار کم است.

موارد استفاده پس از بازیافت

همانطور که گفتیم پلی اتیلن با چگالی بالا، به سرعت و آسانی بازیافت می شوند و سپس در تولید انواع بطری شوینده لباس، مخازن زباله و بازیافت، کفپوش، لوله، میز، صندلی و غیره استفاده می شود.

پلی وینیل کلراید (PVC: عدد 3)

این نوع محصولات برخلاف دسته‌ی دوم، خطرناک بوده و باید هنگام استفاده از آنها به یکسری نکات توجه داشت. بطری ها و درب بطری های پلاستیکی که بر روی آنها عدد 3 حک شده است دارای ماده ای به نام کلرین درون بافت خود هستند. این محصولات در تماس با گرما می توانند به شدت خطرناک باشند و حتی باعث ایجاد اختلالات هورمونی درون بدن شوند. 

کاربردها

با توجه به ویژگی های این ماده، از آن در تولید یکسری محصولات خاص استفاده می شود که عبارتند از:
  • بطری های شیشه پاک کن
  • روکش کابل ها و سیم ها
  • وسایل و لوزام پزشکی
  • شلنگ آب و سایر انواع لوله ها
  • اسباب بازی
  •  و ...
علاوه بر موارد فوق، یکی از مواد پرکاربرد در ساخت کف پوش، سطوح داخلی و چهارچوب پنجره نیز محسوب می شود.

موارد استفاده پس از بازیافت

از بازیافت برخی محصولات ساخته شده با پلی وینیل کلراید می توان در ساخت گلگیر خودرو، سرعت گیر، کفپوش و غیره استفاده کرد.

برخی ویژگی‌ها

درصد بازیافت این محصولات در مقایسه با دو دسته ی دیگر زیاد نیست، اما در مقابل این محصولات محکم تر هستند و رنگ آنها می تواند نسبت به سایرین شفاف تر باشد.

 خطرات احتمالی
 

PVC خود جزء مواد سمی تلقی می شود؛ در نتیجه محصولات حاصل شده از این ماده نیز (به دلیل وجود فتالات ها) می توانند با خطرات جبران ناپذیری برای سلامتی همراه باشند. به نظر می رسد که فتالات ها می توانند در ایجاد اختلالات مربوط به رشد و عوارضی مانند سقط جنین، تاثیرگذار باشند. به همین دلیل بهتر است که تا حد امکان از محصولات پلاستیکی که کد 3 بر روی آنها حک شده است، استفاده نکنیم.

اگر PVC ماده مضری است، چرا از آن برای ساخت محصولات حاوی مواد غذایی استفاده می شود؟

در این باره باید بدانید که برخی از محافظ های غذاهای موجود در بازار نیز از جنس PVC هستند و عوارض این ماده، حتمی نیست. هر چند که بسیاری از تولید کنندگان از جایگزین های بی خطر و کم خطرتری برای تولید بطری ها و ظروف بسته بندی محصولات غذایی استفاده می کنند.                                                                   

کدام اعداد و علائم بر روی درب بطری و بطری های پلاستیکی برای سلامتی ما مهم هستند؟

پیشنهاد می شود که از بطری ها یا درب هایی که بر روی آنها عدد 3 با واژه PVC حک شده است، به شدت پرهیز کنید. هر چند که عوارض این محصولات احتمالی باشد، اما باز هم آنها نوعی ماده سمی از خود ساطع می کنند و این ماده به نوشیدنی یا غذای موجود درون ظرف یا بطری نفود می کند. اگر یک یا چند بار از این محصولات مصرف شود، شاید اتفاق چندانی نیفتد، اما مصرف طولانی مدت آن موجب ایجاد مشکلات سلامتی خواهد شد.
ترجیحا از بطری هایی که با پلی اتیلن ساخته  شدند استفاده کنید. بهتر است بطری پلاستیکی حاوی کد 2 باشد که بتوانید تا چند بار از آن استفاده کنید. محصولات حاوی کد 2 برای فریز کردن آب نیز می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. 
]]>
Mon, 01 Jul 2024 09:49:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/07/Numbers and signs on plastic containers
با انواع درب فیلیپ تاپ آشنا شوید https://imanplast.com/blog/2024/06/Types of Philip Top bottle caps آشنایی با انواع درب فیلیپ تاپ به طور معمول، درب‌های فیلیپ تاپ با اندازه‌های 24، 28، 30 و 32 میلی‌متری تولید می‌شوند؛ البته این درب‌ها در اندازه‌های کوچک‌تری نیز تولید می شوند، اما به تعداد کم تولید می‌شوند. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم که درب هایی با اندازه‌های رایج‌تر را به شما معرفی کنیم.

درب فیلیپ تاپ دهانه 24

درب‌های فیلیپ تاپ دهانه 24 همان درب شامپوهای قدیمی گلرنگ هستند که در رنگ بندی‌های مختلف تولید می‌شوند. این درها استوانه‌ای شکل بوده و دارای ارتفاع 22 میلی‌متر و وزن 4 گرم هستند. از مزایای این درب‌ها می‌توان به سبک بودن، کاربری آسان و مقاومت بالای آنها اشاره کرد.
 
ویژگی‌های درب فیلیپ تاپ دهانه 24:
§      استفاده‌ی آسان
§      جلوگیری از بیرون ریختن محتویات بطری
§      باز و بسته شدن آن به آسانی صورت می‌گیرد.
§      در صورت باز و بسته کردن پیاپی، درب دچار ایراد نخواهد شد.
 

درب فیلیپ تاپ دهانه 28

از میان انواع درب بطری، این درب بیشتر اوقات برای بسته بندی محصولات آرایشی و بهداشتی مانند انواع شامپو، نرم کننده، لوسیون بدن، مایع ظرفشویی و مواردی از این قبیل به کار می‌رود. متریال سازنده آن، مانند درب‌های دیگر فیلیپ تاپ، پروپیلن تزریقی یا PP است که باعث استحکام، مقاومت و انعطاف بالای درب‌های فیلیپ تاپ می‌شود.
 
این محصول در انواع و اقسام رنگ‌های مختلف تولید می‌شود و شما می‌توانید در رنگ‌های دلخواه، سفارش و خرید درب بطری فیلیپ تاپ را انجام دهید. کافیست وارد صفحه "درب فیلیپ تاپ" شده و در خواست سفارش خود را ثبت کنید.
 
ویژگی‌های درب فیلیپ تاپ دهانه 28:
§      مقاومت بالای متریال تشکیل دهنده
§      عدم شکستگی در برابر ضربات
§      باز شدن دکمه طراحی شده بر روی دهانه درب با فشار اندک
§      حفظ شدن حالت فنری درب تحت هرگونه شرایط محیطی
 

درب فیلیپ تاپ دهانه 30

این نوع در فیلیپ تاپ برای بطری‌های پت می‌تواند بسیار مناسب باشد. از آنجایی که اندازه دهانه آن بیشتر است، برای بطری‌های بزرگ شستشو، نوشیدنی، آرایشی، بهداشتی و غیره می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. این نوع درِ فیلیپ تاپ اندازه‌ای میانه و متناسب دارد و همین باعث می شود که برای انواع بطری‌ها مناسب باشد.
 
همچنین جنس آن به گونه‌ای است که حتی در صورت زیاد باز و بسته کردن آن، کوچک‌ترین شکستگی در لولای در به وجود نیاید. این خصوصیات باعث می شود که در میان انواع در بطری فیلیپ تاپ، این مورد از باقی موارد پرکاربردتر باشد. 
 
ویژگی‌های درب فیلیپ تاپ دهانه 30:
§      قرارگیری آسان در دست به دلیل حالت مات و زبر درب بطری
§      مقاومت و استحکام بالا به دلیل متریال باکیفیت
§      باز و بسته شدن آسان درب بطری
§      تنوع بالا در طرح و رنگ
 

درب فیلیپ تاپ دهانه 32

این مورد بزرگ‌ترین سایز درب‌های فیلیپ تاپ است و اغلب برای بسته بندی شوینده‌ها و شامپوها به کار می‌رود. مسلما این محصولات به دلیل بزرگ‌تر بودن از سایر درب‌های فیلیپ تاپ، استحکام و مقاومت بالاتری دارند و همچنین نسبت به دیگر موارد ضخیم‌تر و حجیم‌تر هستند. این نوع درها گزینه ای ایده آل برای محیط‌های مرطوب هستند. این درب‌ها نیز مانند سایر موارد در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند.
 
ویژگی‌های درب فیلیپ تاپ دهانه 32:
§      مقاومت بالا در برابر در برابر ضربه و شرایط آب و هوایی
§      موجود در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف
§      آب بندی و گاز بندی کامل، بدون هیچگونه نشتی
§      تولید شده از متریال مرغوب و باکیفیت
§      کاربرد نامحدود
§      مقرون به صرفه بودن
 

انواع درب بطری فیلیپ تاپ بر اساس شکل دهانه

در تقسیم بندی قبلی، ما به معرفی انواع درب فیلیپ تاپ بر اساس اندازه دهانه پرداختیم. اما همچنین باید بدانید که درب‌های فیلیپ تاپ بر اساس شکل دهانه هم می‌توانند در دسته‌های مختلفی قرار گیرند که در ادامه هر کدام را معرفی خواهیم کرد.

درب فیلیپ تاپ اشکی

این نوع درها برای بطری‌های شوینده نظیر مایع ظرف‌شویی، سفید کننده، مایع دستشویی و غیره گزینه‌ی مناسبی هستند. 

درب فیلیپ تاپ قارچی

این درب‌ها به دلیل شکل خاصی که دارند، برای بطری‌های شامپو بسیار مناسب می‌باشند؛ به این دلیل که امکان خروج قطره‌ای و پرفشار را برای مایع درون بطری فراهم می‌سازند.

درب فیلیپ تاپ تاج خروسی

این درها تقریبا مشابه درب فیلیپ تاپ اشکی هستند و برای محصولاتی نظیر بطری‌های مایع ظرفشویی و دستشویی استفاده می‌شوند.

درب فیلیپ تاپ استوانه‌ای

این درب‌ها به گونه‌ای طراحی شدند که شما بتوانید آنها را بر روی ظروف یا بطری‌های بزرگ‌تری استفاده کنید. مثلا این درب‌ها برای شامپوهای بزرگ، نرم کننده‌ها، لوسیون‌ها و ... مناسب هستند.
 

ویژگی‌های در بطری فیلیپ تاپ

تقریبا به طور کلی دانستیم درب فیلیپ چیست و چه انواعی دارد. اکنون نوبت به ویژگی‌های این محصول می‌رسد که برای تمامی درب‌ها صدق می‌کند:
  • به راحتی می‌توان درب را باز و بسته کرد.
  • اگر درب زیاد باز و بسته شود، درب دچار مشکل نمی‌شود. 
  • متریال سازنده این درب از مقاومت بالایی برخوردار است. 
  • این محصول، تنوع بالایی در طرح و رنگ دارد. 
  • درب بطری فیلیپ تاپ مانع از بیرون ریختن محتویات درون ظرف می‌شود. 
  • در شرایط محیطی مختلف، از مقاومت آن کاسته نمی‌شود. 
  • در برابر ضربات مقاوم است و دچار شکستگی نمی‌شود. 
  • وزن سبکی دارد و قیمت آن مقرون به صرفه است.

کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل به اینکه درب فیلیپ تاپ چیست و چه ویژگی‌ها و انواعی دارد، پرداختیم. در صورتی که هر گونه سوالی داشته یا برای خرید این محصول نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید با کارشناسان ایمان پلاست تماس بگیرید. مجموعه ایمان پلاست به مدت 10 سال است که در زمینه تولید انواع درب‌های بطری با کیفیت بالا فعالیت می‌کند و می توانید درب‌های بسیار باکیفیت با قیمت بسیار مناسب را از ما خریداری کنید.

 ]]>
Sat, 29 Jun 2024 12:18:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/06/Types of Philip Top bottle caps
آب بند یا گازبند بودن درب بطری به چه معناست؟ https://imanplast.com/blog/2024/06/Being water tight or gas tight  

همانطور که از نام این دو محصول پیداست، از آنها برای بسته بندی انواع بطری های حاوی نوشیدنی های گازدار و بطری های آب معدنی تولید می شوند. در ادامه با این دو محصول بیشتر آشنا می شویم و خصوصیات و کاربردهای هر کدام را خواهیم گفت. همچنین خواهیم گفت که هر کدام برای چه نوع محصولاتی مناسب هستند. 

آشنایی با درب بطری آب بند

این نوع درب برای بطری هایی که مایع درون آنها فاقد گاز است، استفاده می شود. این محصول برای بسته بندی بطری های آب معدنی، انواع آبمیوه ها، سفید کننده ها، مایع ظرفشویی و غیره به کار می رود. درب بطری آب بند جهت نگهداری از محتویات درون بطری (که معمولا مایع است) استفاده می شود. شاید برایتان سوال باشد که این درب چگونه از محتویات درون بطری نگهداری می کند؟
باید بگوییم روی قسمت خارجی درب بطری یکسری شیار تعبیه شده است که این قابلیت را ممکن می سازد. این محصول از ماده ای به نام پلی اتیلن ساخته شده و یکی از درهای پرکاربرد برای بسته بندی ظروف پت و پلیمری است.
یکی از ویژگی های مهم درب بطری آب بند، پخش کردن فشار در تمامی قسمت های بطری است. این درب باید بتواند فشار را به خوبی در تمامی قسمت های بطری پخش کند. برای اینکه بهتر متوجه شوید یک مثال می زنیم.
یک بطری آب معدنی را برعکس کنید و به همان حالت نگه دارید. فشاری که به درب بطری وارد می شود با فشار آب + فشار هوای درون بطری برابر است. این قابلیت برای این است که بطری و محتویات آن از هم پاشیده نشوند. یک درب بطری آب بند خوب، فشار وارده را بر روی شیارهای روی قسمت خارجی درب بطری و سپس در تمام بطری، تقسیم می کند. 

یکی از ویژگی های مهم درب بطری آب بند، پخش کردن فشار در تمامی قسمت های بطری است. این درب باید بتواند فشار را به خوبی در تمامی قسمت های بطری پخش کند. برای اینکه بهتر متوجه شوید یک مثال می زنیم.
یک بطری آب معدنی را برعکس کنید و به همان حالت نگه دارید. فشاری که به درب بطری وارد می شود با فشار آب + فشار هوای درون بطری برابر است. این قابلیت برای این است که بطری و محتویات آن از هم پاشیده نشوند. یک درب بطری آب بند خوب، فشار وارده را بر روی شیارهای روی قسمت خارجی درب بطری و سپس در تمام بطری، تقسیم می کند. 

آشنایی با درب بطری گاز بند

کاربرد و خصوصیات این درب ها برخلاف درب بطری آب بند است. این محصول همانطور که از نامش پیداست برای بطری هایی استفاده می شود که محتویات درون آن گازدار است که از جمله این بطری ها می توان به انواع آبمیوه های گازدار، نوشابه ها و حتی برخی آب معدنی های گازدار اشاره کرد.
ساختار درب بطری گاز بند به شکلی است که عایق بندی بسیار بالایی دارد، به طوریکه در صورت پلمپ بودن بطری، کاملا از خروج گاز نوشیدنی های مختلف جلوگیری می کند. البته جدای از حفظ گاز نوشیدنی ها، این درب باید در حفظ عطر محتویات بطری نیز کارامد باشد.

ساختار درب بطری گاز بند به شکلی است که عایق بندی بسیار بالایی دارد، به طوریکه در صورت پلمپ بودن بطری، کاملا از خروج گاز نوشیدنی های مختلف جلوگیری می کند. البته جدای از حفظ گاز نوشیدنی ها، این درب باید در حفظ عطر محتویات بطری نیز کارامد باشد.

مهم ترین قابلیت درب بطری هایی که حاوی نوشیدنی های گازدار هستند، عدم نفوذپذیری درب و استحکام آن است. ایمان پلاست با تولید باکیفیت ترین درب بطری‌های گاز بند و ساخت و طراحی دقیق مانع، از بین رفتن گاز نوشیدنی ها می شود. بنابراین می توان با اطمینان خاطر از این درب بر روی انواع بطری ها استفاده کرد.

مهم ترین قابلیت درب بطری هایی که حاوی نوشیدنی های گازدار هستند، عدم نفوذپذیری درب و استحکام آن است. ایمان پلاست با تولید باکیفیت ترین درب بطری‌های گاز بند و ساخت و طراحی دقیق مانع، از بین رفتن گاز نوشیدنی ها می شود. بنابراین می توان با اطمینان خاطر از این درب بر روی انواع بطری ها استفاده کرد.

کاربرد هر کدام چیست و در چه مواردی استفاده می شوند؟

همانطور که پیش از این گفتیم، درب بطری آب بند بیشتر در بسته بندی بطری هایی استفاده می شود که گازدار نباشند و فشار هوای درون بطری، بر درب غالب نیست. در نتیجه می توان گفت که اصلی ترین کاربرد این درب ها برای بسته بندی بطری های آبمیوه بدون گاز یا آب معدنی استفاده می شود.

البته از مهم ترین ویژگی هایی که این محصول باید داشته باشد، آب بندی مناسب است. از آنجایی که ممکن است مورد ضربه، شکستن یا آسیب قرار بگیرد، درب بطری آب بند باید مقاومت و استحکام قابل توجهی داشته باشد.
در مقابل، درب بطری گاز بند بیشتر برای بسته بندی بطری های حاوی نوشیدنی های گازدار به کار می رود. جالب است که برخی افراد پس از اتمام مایع نوشیدنی گازدار درون بطری، از این بطری های خالی برای ذخیره مواد دیگری مانند ترشیجات و سرکه استفاده می کنند. اما ما توصیه می کنیم که به هیچ وجه چنین کاری را انجام ندهید.

ولی از آنجایی که احتمال دارد بسیاری از افراد چنین موضوعی را ندانند و از بطری خالی برای چنین مصارفی استفاده کنند، در نتیجه درب بطری گازبند و خود بطری با کیفیت بالایی تولید شده تا کمترین میزان ضرر به محتویات درون آن وارد شود.

کلام پایانی

در این مقاله با درب بطری آب بند و گازبند آشنا شدیم و دانستیم که هر کدام چه خصوصیاتی دارند و به عنوان درب چه بطری هایی استفاده می شوند. ]]>
Sat, 29 Jun 2024 12:03:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/06/Being water tight or gas tight
همه درباره درب بطری پلاستیکی https://imanplast.com/blog/2024/06/all things about plastic bottle caps ایمان پلاست به عنوان تولید کننده انواع درب بطری‌های پلاستیکی، در ادامه اطلاعات مفیدی درباره این محصولات در اختیار شما قرار می‌دهد.

این درب‌ها از چه مواد و متریالی ساخته می‌شوند؟

همانطور که گفتیم، از این محصولات برای مهر و موم کردن انواع بطری‌های پلاستیکی و غیرپلاستیکی استفاده می‌شود. در نتیجه،
تولید درب بطری پلاستیکی همانطور که گفته شد برای بستن و مهر و موم کردن انواع بطری‌ها استفاده می‌گردد. به همین علت درب بطری‌ها باید متناسب با اندازه بطری و اینکه در چه مواردی استفاده می‌شوند، تولید شوند. از آنجایی که این نوع درب برای بستن بطری‌های مختلف ساخته می‌شوند، معمولا جنس آنها با جنس بدنه‌ی بطری متفاوت است.
موادی که به طور معمول از آنها برای ساخت درب بطری‌های پلاستیکی ساخته می شوند عبارتند از:
·      پلی اتیلن ترفتالات (Polyethylene Terephthalate, PET)
·      پلی اتیلن (Polyethylene ,PE)
·      پلی پروپیلن (Polypropylene, PP)
درب بطری پلاستیکی به روش های مختلفی تولید می شود که فرایند تولید در هر روش با دیگری متفاوت است. اما نکته‌ای که در تمامی روش‌ها بسیار حائر اهمیت است، استفاده از مواد خام کیفیت در تولید درب بطری می‌باشد.
این درها معمولا به دو روش قالب‌گیری تحت فشار یا استفاده از دستگاه تزریق پلاستیک تولید می‌شوند که هر کدام از این روش‌ها، مزایا و معایب خود را دارند.

مواد اولیه درب بطری پلاستیکی

ترکیبات اولیه درب بطری‌ها را مواد پلیمری تشکیل می‌دهند. از آنجایی که تنوع مدل بطری‌ها در بازار زیاد است، روند تولید این محصولات باید با توجه به اندازه، کاربرد و موارد مصرف بطری‌ها یا ظروف باشد. با در نظر گرفتن این دو نکته مهم، از مواد پلیمری با گریدهای مختلف استفاده می شود.
برای مثال در ساخت درب ظروف یا بطری‌هایی که با مواد غذایی در تماس هستند، باید از مواد پلیمری بدون ضرر برای انسان استفاده شود. همچنین در تولید (درب) بطری‌هایی که محتویات آنها مواد شیمیایی اسیدی یا قلیایی هستند، باید از مواد اولیه‌ای استفاده شود که سازگار بوده و در برخورد با این نوع مایعات تغییر نکنند.
درب بطری پلاستیکی به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و آسیب، آسان بودن مصرف و همچنین مقرون به صرفه بودن، در بازار جایگاه خوبی داشته و پرطرفدار است. هر چند قیمت مواد اولیه درب‌های پلاستیکی کمتر از سایر درب‌ها است، اما باز هم طی چند سال اخیر، تولید این محصولات به سمتی سوق پیدا کرده که درپوش‌هایی با ضخامت و وزن کمتر تولید شوند.
همانطور که گفته شد، درب بطری‌های پلاستیکی از پلی اتیلن، پلی اتیلن ترفتالات و پلی پروپیلن تولید می‌شوند. در ادامه با هر کدام از این مواد بیشتر آشنا می‌شویم.

پلی اتیلن یا PE

پلی اتیلن که به اختصار PE نام دارد، پلیمری است که از گازهای طبیعی و نفت خام حاصل می‌شود. این ماده از انواع پلیمرهای گرمانرم است. گرمانرم بودن بدین معناست که در نقطه ذوب خود تبدیل به مایع، و در نقطه‌ی انجماد به جامد تبدیل می‌شود.
پلی اتیلن (PE) که از مواد سازنده درب بطری پلاستیکی است، در واقع یک ترموپلیمر بوده که عضو اصلی طبقه‌ی پلی الفین‌ها محسوب می‌شود.
این ماده از نظر حلالیت در دمای اتاق محلول به شمار رفته و البته حلالیت آن از طریق گرم کردن در هیدروکربنات افزایش پیدا می‌کند. این ماده ساختار بسیار ساده‌ای دارد؛ در واقع از تمامی پلیمرهای تجاری ساده‌تر هستند.
پلی اتیلن ها زنجیره بلندی از اتم های کربن هستند که هر اتم کربن به دو اتم هیدروژن چسبیده شده است. این ماده ساختاری نزدیک به شیشه داشته، در مقابل میکروارگانیسم‌ها مقاومت بالای دارد و در مقابل حمله به باکتری‌ها مصون است.

پلی اتیلن ترفتالات یا PET

این ماده یکی از پرمصرف‌ترین و رایج‌ترین انواع ترموپلاستیک است که در صنایع مختلف برای تولید محصولات با کاربردهای متفاوتی از این ماده استفاده می‌شود. تولید پلی اتیلن ترفتالات به صورت پلیمریزاسیون مرحله‌ای از واکنش بین مونو اتیلن گلیکول و اسید ترفتالیک خاص است.
شکل اختصار این ماده به صورت PET، PETE یا PETP می باشد. ساختار و شیوه تولید پلی اتیلن ترفتالات باعث تنوع بالای این پلیمر در تولید محصولات مختلف می شود. البته ویژگی‌های منحصر به فرد این ماده هم در استفاده‌ی گسترده آن در صنایع مختلف تاثیرگذار است.
از جمله ویژگی های مهم پت، می توان به قابل بازیافت بودن آن اشاره کرد. این ماده در دمای 255 درجه سانتی گراد ذوب می شود و پس از سرد شدن، به صورت آمورف با چگالی 31.33 گرم  بر سانتی متر در می‌آید. بلورینگی این ماده، به دلیل حرکات مولکولی آرام، در حدود دمای 80 درجه سانتی‌گراد آغاز می‌شود. پلی اتیلن ترفتالات در صنعت نساجی به نام پلی استر شناخته می شود و در این صنعت بسیار پرکاربرد و استفاده از آن بسیار رایج است.

کلام پایانی

در این مقاله با مواد اولیه و متریال درب پلاستیکی بطری‌ها آشنا شدیم. برای آشنایی بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی درب بطری‌های پلاستیکی باید چه ویژگی داشته باشد را مطالعه کنید. ]]>
Sat, 29 Jun 2024 11:58:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/06/all things about plastic bottle caps
درب پلاستیکی یا درب فلزی؟ کدام یک بهتر است؟ https://imanplast.com/blog/2024/06/plastic or metal cap ابتدا درباره هر کدام مختصر توضیحی خواهیم داد و سپس به بررسی تفاوت درب پلاستیکی و فلزی خواهیم پرداخت.

چرا انتخاب درب مناسب برای بطری مهم است؟

چون باید برای حفظ بهداشت و سلامت افراد، درب مناسبی برای انواع بطری‌ها انتخاب شود. با وجود درب مناسب، هیچگونه گرد و غبار یا میکروبی وارد بطری نمی‌شود و اینگونه مواد غذایی، سالم و بدون آلودگی به دست ما می‌رسد. حال که اهمیت این موضوع را دانستیم، بهتر است کمی با درب پلاستیکی و فلزی آشنا شویم.

درب پلاستیکی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

این روزها درب‌های پلاستیکی انتخابی محبوب برای بسته بندی بطری‌ها هستند و عملکرد قابل قبولی به عنوان درب نوشیدنی‌های گازدار، نوشیدنی‌ها، آبمیوه‌ها و بطری‌های آب دارند. یکی از خصوصیاتی که رضایت مصرف کنندگان به همراه داشته این است که درب‌های پلاستیکی به آسانی باز و بسته می‌شوند.
از طرفی قابل بازیافت بودن این درب‌ها هم به شرایط محیط زیستی کمک می‌کند و هم به نحوی باعث صرفه جویی می‌شود. این درها انواع مختلفی دارند و حتی مواد سازنده بطری بر اساس نوع بطری یا ظرف و استفاده‌ی آن انتخاب می‌شوند. اما به طور کلی، موادی که در ساخت درهای پلاستیکی استفاده می‌شوند، عبارتند از:
·      پلی اتیلن ترفتالات
·      پلی پروپیلن
·      پلی اتیلن کم چگالی یا با چگالی بالا
·      پلی وینیل کلراید
·      پلی کربنات
·      پلی اکستایرن
همانطور که گفتیم، درهای پلاستیکی انواع مختلفی دارند که ما در مقاله انواع درب بطری را بشناسید به طور کامل انواع آنها را معرفی کرده‌ایم. حال می‌خواهیم کمی بیشتر با مزایای درب پلاستیکی آشنا شویم.

مزایای درب‌های پلاستیکی

·      این درها برای استفاده انواع بطری ساخته شدند.
·      شیارهایی که درون این درها وجود دارند، شیارهای هواگیری هستند و برای تهویه‌ی فشار به صورت ایمن، هنگام باز شدن درب بطری تعبیه شدند.
·      قابلیت مهر و موم شدن درب بطری، سبب حفظ بهینه و تازگی محصول می‌شود.
·      آنها دارای قابلیت باز و بسته کردن سریع و آسان با گشتاورهای حذف ثابت هستند.
·      این درها قابلیت آب بندی بسیار خوبی دارند.
·      آنها طیف‌های رنگی متفاوتی داشته و بازیافت‌شان آسان و سازگار با محیط زیست است.
سعی کردیم به طور مختصر درباره مزایای درب‌های پلاستیکی صحبت کنیم. اگر می‌خواهید در این باره اطلاعات بیشتری بدست آورید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله ویژگی‌های درب بطری پلاستیکی را بخوانید.

آشنایی با درب بطری فلزی و ویژگی‌های آن

اصولا درب بطری‌های فلزی استاندارد از فولاد (فلز) و آلومینیوم ساخته شده و می‌توان آنها را در فرایند تولید رنگ آمیزی کرد. این درب‌ها نه تنها محافظین حرفه‌ای و بادوامی برای نوشیدنی‌های مورد علاقه‌ی شما هستند، بلکه ظاهری منحصربه فرد به آنها می‌بخشند.
کیفیت بالا در این محصولات به جنس و سختی فلز استفاده شده در آنها برمی گردد. مهم‌ترین ویژگی این محصولات پلمپ شدن بدون آسیب رساندن به شیشه و همچنین باز شدن آسان آنهاست. البته این درها بعد از باز شدن معمولا دوباره سفت نمی‌شوند.
درهای فلزی در برابر ضربه و شکستگی مقاوم‌تر هستند و طیف وسیعی از تحمل دما را دارند. درهای فلزی که از جنس فولاد هستند، معمولا توسط یک لایه با قابلیت ضدخوردگی پوشانده می‌شوند. به جز فلز یا آلومینیوم از متریال‌های دیگری مثل کاغذ خمیر، پلی اتیلن و پلاستیزول نیز به‌کار می‌شود.

درب پلاستیکی یا درب فلزی؟ تفاوت‌شان با یکدیگر چیست؟

طبق چیزی که گفتیم، هر دوی اینها محصولات باکیفیتی هستند و مزایای خاص خودشان را دارند. اینکه بهتر است از کدام یک استفاده شود، بیشتر به نوع بطری یا ظرفی دارد که قرار است برای پلمپ کردن آن از این درها استفاده شود.
معمولا برای پلمپ کردن بطری‌های شیشه ای از درب‌های فلزی و برای پلمپ کردن بطری‌های پلاستیکی و ظروف شیشه‌ای، از درب‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. تفاوت درب پلاستیکی و فلزی در ترکیبات، فرایند تولید، خصوصیات و مزایای آنهاست. اصولا برای محصولاتی که نیازمند درب مقاوم‌تر با قابلیت پلمپ محکم‌تر هستند، از درب‌های فلزی استفاده میشود.

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی انتخاب درب بطری پلاستیکی یا درب فلزی پرداختیم و برای آشنایی بیشتر، درباره هر کدام مختصر توضیحی همراه با خصوصیات آنها ارائه دادیم. در انتها نیز به بررسی تفاوت درب پلاستیکی و فلزی پرداختیم و اینکه از هر کدام بهتر است برای چه محصولاتی استفاده شود. ]]>
Thu, 27 Jun 2024 07:59:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/06/plastic or metal cap
درب بطری‌های پلاستیکی چه قابلیت‌هایی باید داشته باشد؟ https://imanplast.com/blog/2024/06/Capability of plastic bottles درب‌های پلاستیکی با وجود اینکه انواع متفاوتی دارند، اما یکسری خصوصیات تقریبا بین تمامی آنها مشترک است. در واقع این خصوصیات مشترک همان قابلیت‌هایی است که درب های پلاستیکی را از باقی درب‌ها متمایز می‌کند. ما در این مقاله قرار است به بیان قابلیت‌های درب بطری‌های پلاستیکی بپردازیم. 
 

آشنایی با ویژگی‌های درب‌های پلاستیکی

ابتدا باید بگوییم که ما در مقاله انواع درب بطری را بشناسید به طور مفصل درباره انواع درب‌های پلاستیکی صحبت کرده‌ایم و در اینجا می‌خواهیم بدانیم این محصولات به طور کلی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند. دلیل اینکه شناخت ویژگی‌های این محصولات اهمیت دارد این است که درب‌های پلاستیکی به طور معمول رایج‌تر هستند و از درب‌های فلزی بیشتر استفاده می‌شوند. 
 

1. آب بند بودن

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که درهای پلاستیکی باید داشته باشند این است که از نشت مایعات به بیرون جلوگیری کنند. این قابلیت به اصلاح "آب بند بودن" نامیده می‌شود و توسط نوار واشر مانندی که درون درب بطری وجود داشته و فاصله میان درب و دهانه‌ی بطری را می‌پوشاند، به وجود می‌آید. 

این نوار واشر مانند مختص درب‌های پلاستیکی تولید می‌شود که از نشت مایعات به بیرون جلوگیری می‌کند. تقریبا می توان گفت تمامی درب های پلاستیکی دارای این قابلیت هستند و به همین دلیل این درب ها برای بطری ها یا ظروفی به کار می روند محتوایشان گازدار نیست و از این رو، فشاری به درب بطری وارد نمی‌شود. در واقع اصلی‌ترین کاربرد این درب‌ها، بسته بندی بطری‌های آب معدنی و آبمیوه های طبیعی بدون گاز است. همچنین از درب‌های پلاستیکی دارای قابلیت آب بند بودن برای بسته بندی ظروف پت و پلیمری هم استفاده می‌شود. 
 

2. گاز بند بودن

این درب‌ها همچنین باید قابلیت گاز بندی نیز داشته باشند. گاز بند بودن به این معناست که وقتی درون بطری از مایعات و نوشیدنی‌های گازدار مانند نوشابه یا دوغ پر شود، در کل مدت نگهداری محصول گاز آن به بیرون نشت نکند. 
البته که نمی‌توان گفت تمامی درب‌های پلاستیکی دارای این قابلیت هستند، زیرا این قابلیت برای درب بطری‌هایی کاربرد دارد که حاوی محتویاتی مثل نوشابه، ماء الشعیر و دیگر انواع نوشیدنی‌های گازدار هستند. اصولا درب‌هایی که قابلیت گاز بندی دارند، محکم‌تر هستند و کامل روی درب بطری فیکس می‌شوند، اما درب‌هایی که تنها قابلیت آب بندی دارند، دارای کیفیت پایین‌تری بوده و به اصطلاح شل‌تر هستند.
 

دیگر مزایا و قابلیت‌های درب بطری‌های پلاستیکی

یکی از ویژگی های مهمی که درب های پلاستیکی دارند، قابل بازیافت بودن آنهاست که این ویژگی به بهبود شرایط محیط زیست کمک می‌کند. قابلیت مهم بعدی این است که موارد استفاده این درب‌ها زیاد است و برای بسته بندی محصولات متفاوتی مانند بطری نوشیدنی‌ها، محصولات آرایشی و بهداشتی، بطری آب، بطری حاوی مواد شیمیایی، محلول‌ها و محصولات پزشکی و غیره استفاده می‌شوند. همچنین درب‌های پلاستیکی کم حجم بوده و سبک وزن هستند.
 
با توجه به قابلیت‌ها و ویژگی‌های درب‌های پلاستیکی، سهم استفاده از این درب‌ها در بازار نسبتا بالاست. همین موضوع باعث شده است که تقریبا برای تمامی بطری‌ها، درب پلاستیکی ساخته شود. ضمن اینکه این محصولات ارزان قیمت هستند و به همین دلیل بیشتر استفاده می‌شوند.
 
همچنین فرایند تولید درب‌های پلاستیکی هم مقرون به صرفه است. در نتیجه مقرون به صرفه بودن تولید این درب‌ها و قابل بازیافت بودن آنها باعث استفاده بیشتر این محصولات می‌شود.
 

معایب درب بطری‌های پلاستیکی

هر چند قابلیت‌های درب بطری‌های پلاستیکی زیاد و قابل توجه است، اما این محصولات هم مانند هر محصول دیگری یکسری معایب دارند. اولین عیبی که درب‌های پلاستیکی دارند این است که قابلیت آب بندی فوق‌العاده‌ای ندارند.
قابلیت ضد خوردگی این محصولات نیز نسبتا ضعیف است که در نتیجه این موضوع، استفاده از درب‌های پلاستیکی برای برخی محصولات شیمیایی اصلا مناسب نیست. ضمنا درب‌های پلاستیکی نمی‌توانند دماهای بالا را تحمل کنند. همچنین از این درب‌ها نمی‌توان به صورت مکرر استفاده کرد، زیرا ایمنی مواد سازنده این محصولات ضعیف است. 

کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل درباره قابلیت های درب بطری‌های پلاستیکی، مزایا و معایب آنها صحبت کردیم. در آخر به این نتیجه رسیدیم که استفاده از ویژگی‌های درب‌های پلاستیکی باعث استفاده زیاد از آنها می‌شود، اما نمی‌توان به صورت مکرر از آنها استفاده کرد زیرا کارکرد آنها به مرور ضعیف‌تر می‌شود. در قسمت محصولات ایمان پلاست، می‌توانید انواع درب‌های پلاستیکی با کاربردهای مختلف را مشاهده و خریداری کنید. 

 

 


 

]]>
Sun, 16 Jun 2024 12:20:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/06/Capability of plastic bottles
پت (PET) چیست و چه خصوصیات و کاربردهایی دارد؟ https://imanplast.com/blog/2024/06/What is PET and what are its properties and uses? پلی اتیلن ترفتالات (Polyethylene Terephthalate) یا به اختصار PET یک نوع پلیمر سه بعدی است که از ترکیب ماده ترفتالیک اسید و گلیکول اتیلن به دست می‌آید.PET  به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی مناسب، محبوبیت زیادی در بسیاری از صنایع، به خصوص در صنایع مربوط به بطری‌های پلاستیکی، پیدا کرده است. این پلیمر به دلیل ویژگی‌هایی مانند شفافیت، مقاومت خوب در برابر ضربه، سختی، مقاومت حرارتی و مقاومت شیمیایی، بسیار مناسب برای بسته بندی مایعات و غذاها می‌باشد.

استفاده‌های اصلی پلی اتیلن ترفتالات شامل تولید بطری‌های پلاستیکی برای نوشیدنی‌ها، آب معدنی، نوشابه‌ها، روغن‌ها و صابون‌های مایع است. همچنین از PET در تولید الیاف مصنوعی برای پارچه‌ها و الیاف نساجی، بسته‌بندی فرآورده‌های خشک مانند تره‌بار پاپکورن یا تره‌بار حبوبات و استفاده در صنعت الکترونیک و برچسب‌های برگ و برنامه ریزی چاپ موجود است.

پت یک پلیمر چندمنظوره است که می‌تواند مات یا شفاف باشد. وقتی ناخالصی‌هایی به PET اضافه می‌شود یا در فرآیند تولید خاصی از آن استفاده می‌شود، می‌تواند سطح ماتی بگیرد. به عنوان مثال، در صنعت بسته‌بندی، برای جلوگیری از درخشان شدن ورق‌های PET ، اکسایش داده می‌شوند و در نتیجه سطحی مات ایجاد می‌شود.

 

با ویژگی‌های پت (PET) آشنا شوید

پلی‌اتیلن ترفتالات دارای ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مختلفی است که آن را برای کاربردهای مختلف مناسب می‌کند. برخی از ویژگی‌های اصلی این پلیمر عبارتند از:

  • شفافیت: شفافیت بالای پت موجب انتقال نور می‌شود. این ویژگی آن را برای بطری‌های نوشیدنی و دیگر بسته‌بندی‌های شفاف مناسب می‌کند.

 

  • مقاومت در برابر ضربه: این ماده مقاومت خوبی در برابر ضربه و شکستن دارد، به طوری که بطری‌ها و بسته‌بندی‌های پلاستیکی تولید شده از این پلیمر، به راحتی شکسته نمی‌شوند یا آسیب نمی‌بینند. همچنین پت در برابر ضربه، خمش مقاوم است.

 
 

  • قابلیت حالت‌دهی: این ماده از طریق فرآیندهای حرارتی قابل حالت‌دهی است. بدین معنا که قابلیت تولید اشکال مختلف از جمله بطری‌ها، ورق‌ها و فیلم‌ها با استفاده از آن وجود دارد.

     

 

  • مقاومت شیمیایی: این ماده دارای مقاومت بالا در برابر بسیاری از مواد شیمیایی است. این ویژگی آن را برای بسته‌بندی مواد غذایی و محصولات شیمیایی مانند شوینده‌ها مناسب می‌کند.

     

  •  قابل بازیافت:  پلی اتیلن ترفتالات بازیافت‌پذیر است و می‌توان آن را چندین بار بازیافت کرد تا در منابع طبیعی صرفه‌جویی شده و آلودگی محیط زیست کاهش پیدا کند.

     

  • مقاومت حرارتی: این پلیمر مقاومت خوبی در برابر حرارت دارد و می‌تواند در دماهای بالا مانند فرآیندهای نوسازی و استریل، مورد استفاده قرار گیرد.


دیگر ویژگی‌های پلیمر PET

  • مقاومت نسبت به الکل، حلال‌ها و رطوبت
  • مقاومت و سختی بیشتر نسبت به موادی مانند PBT
  • استحکام بالا و وزن پایین
  • یک عایق رطوبتی و الکتریکی مناسب
  • بی خطر برای تماس با غذاها و نوشیدنی‌ها
  • قابلیت بازیافت چندین باره


عناصر سازنده پلی اتیلن ترفتالات

عناصر سازنده پت شامل کربن، هیدروژن، اکسیژن و ترفتالیک اسید و اتیلن گلیکول می‌باشند. ترفتالیک اسید یا تترافلوروترفتالیک اسید به عنوان یک ماده تشکیل‌دهنده اصلی در تولید این پلیمر استفاده می‌شود. این پلیمر در صنایع مختلف از جمله تولید بطری‌های پلاستیکی، الیاف مصنوعی و فیبرهای نساجی استفاده می‌شود.

فرایند تولید PET

تهیه ماده اولیه: در قدم اول، مواد اولیه این ماده از راه تراشه‌زنی و سازگاری تهیه می‌شوند. این مواد شامل پیوندهای ترفتالیک اسید و پلی‌اتیلن گلایکول می‌باشند.

تجزیه و بررسی ناخالصی‌ها: مواد اولیه به مرحله تجزیه و بررسی ناخالصی‌ها می‌رسند، جایی که ناخالصی‌ها (مانند مواد آلی، آب، آلاینده‌های معدنی و غیره) جدا و محصول تمیز‌تر شده و آماده مراحل بعدی می‌شود.
 
انجماد ماده اولیه: در این مرحله، ماده اولیه در دماهای پایین منجمد می‌شود تا به شکل پودری بزرگتر تبدیل شود. این پودر به صورت جمع‌آوری شده و آماده مرحله بعدی می‌شود.

ذوب و انتقال: پودر ماده اولیه به یک نوار نیمه مایع سازگار حرارتی تبدیل می‌شود. این نوار به سرعت به سمت ماشین‌های فرم‌دهی حرکت می‌کند.

فرم‌دهی: نوار ترفتالات نیمه مایع به شکل ظروف و بطری‌های مورد نظر فرم‌دهی می‌شود. این فرم‌دهنده‌ها در ماشین‌های خنک کننده قرار می‌گیرند تا شکل نهایی بگیرند. در این مرحله، گازهای فشرده درون فرم‌دهنده به منظور شکل دهی صحیح وارد می‌شوند.

خنک‌کننده: پس از فرم‌دهی، ظروف و بطری‌ها سریعا به خنک‌کننده‌ها منتقل می‌شوند تا ظرفیت و استحکام آنها زیاد شود.

برش و پردازش نهایی: در این مرحله، ظروف و بطری‌ها از نوار جدا شده و به طول مورد نظر برش داده می‌شوند. سپس بر اساس نوع بسته‌بندی و نحوه آماده سازی برای استفاده نهایی تفکیک می‌شوند.

به طور کلی، این مراحل فرآیند تولید PET را شامل می‌شوند. همچنین، نحوه انجام هر مرحله در صنعت بسته‌بندی شامل تنظیمات و تجهیزات خاص خواهد بود تا بهترین نتایج را در تولید نهایی فراهم کند.
 

آشنایی با کاربردهای پت

با پلی اتیلن ترفتالات می‌توان محصولات متنوعی ساخت. برخی از این محصولات عبارتند از:

  • انواع بطری‌های پلاستیکی

  • بسته‌بندی برای مواد غذایی

  • الیاف مصنوعی و پارچه

  • محصولات چاپی

  • تولید پارچه‌های پوشاک


کد بازیافت PET

با توجه به کاربرد فراوان پلاستیک در دنیای امروز و خطرات آن برای محیط زیست، بازیافت آن مشکل ساز شده است که در نتیجه آن، برای پلاستیک ها کد و رتبه بندی مجزا در نظر گرفته شده است. پلی اتیلن ترفتالات خواص زیادی دارد که آن را به یک ماده بسیار پرکاربرد تبدیل می‌کند. شاید اولین تصویری که با ذکر پت به ذهنمان خطور می‌کند، یک بطری پلاستیکی آب معدنی باشد. اما، جالب است بدانید که PET در صنعت تولید لباس هم کاربرد دارد. پلی اتیلن ترفتالات کاربردهای بسیار زیادی دارد زیرا سبک و ایمن بوده و بازیافت آن نیز آسان می‌باشد. کد بازیافت پت برابر 1 بوده و نماد آن به شکل زیر است.

]]>
Sat, 15 Jun 2024 09:54:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/06/What is PET and what are its properties and uses?
پروپیلن چیست؟ صفر تا صد ویژگی‌ها، نحوه تولید و کاربرد آن https://imanplast.com/blog/2024/06/what is Polypropylene یکی از اصلی‌ترین و پرمصرف‌ترین پلیمرهای دنیا پلی پروپیلن است. پلی پروپیلن یا به اختصار PP، یکی از انواع پلیمرهای ترموپلاستیک است که از مونومر پروپیلن تولید می‌شود. این پلاستیک عموماً به صورت جامد است و برای تولید محصولات متنوعی مانند لوله‌ها، فیلم‌ها، قطعات صنعتی، بطری‌ها، تجهیزات ماشینی، تجهیزات آشپزخانه و... استفاده می‌شود. پلی پروپیلن برخلاف پلی اتیلن دارای خواصی مانند مقاومت بالا در برابر حرارت، سازگاری خوب با محلول‌های شیمیایی و ضدخش بوده و همچنین قابلیت بازیافت بالایی دارد.
 

ویژگی‌های پلی پروپیلن

پلی‌پروپیلن (PP) یک ترموپلاستیک با چگالی کم و مقاوم در برابر تنش است که از یک مونومر پروپن (یا پروپیلن) ساخته شده است. از ویژگی‌های این پلیمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  مقاوم بودن در برابر حرارت
  • بی‌رنگ بودن
  • شفافیت
  •  وزن کم
  • قیمت مناسب
  • درخشندگي
  • چاپ پذيري بالا
  • مقاومت بالا در برابر بوی محيط و رطوبت
  • قابليت شکل پذيري بالا
  • فرآيند توليد نه چندان پيچيده


عناصر سازنده پلی پروپیلن چیست؟

این پلیمر از اتصال مونومرهاي پروپيلن تشکيل شده است. به عبارت دیگر، زنجیره‌های طولانی از واحدهای پروپیلن (C3H6) در ساختار PP وجود دارد و عناصر سازنده اصلی آن عبارتند از:

  • کربن(Carbon) : عنصر کربن گروه اصلی و اساسی در ساختار PP است. این عنصر در واحدهای پروپیلن موجود در زنجیره‌های پلیمری حضور دارد و می‌تواند به صورت پیوندهای کربن-کربن در این زنجیره‌ها متصل شود.

 

  • هیدروژن(Hydrogen) : عنصر هیدروژن نیز در ساختار این پلیمر به وفور موجود است. همانند عنصر کربن، هیدروژن نیز با پیوندهای کربن-هیدروژن در زنجیره‌های پلیمری پیوند می‌شود.

​در کل، ساختار پلی پروپیلن از زنجیره‌های طولانی که حاوی واحدهای پروپیلن (CH3-CH=CH2) هستند، تشکیل شده است و واحدهای این پلیمر با پیوندهای کربن-کربن و کربن-هیدروژن به یکدیگر متصل می‌شوند. این پلیمر به دلیل سادگی، سبکی و خواص فیزیکی و شیمیایی متنوعی که دارد، در صنایع مختلف از جمله بسته‌بندی، خودروسازی، الکترونیک و غیره استفاده می‌شود.
 

فرایند تولید پروپیلن به چه صورت است؟

تولید این پلیمر از مواد اولیه نفت خام یا گاز طبیعی آغاز می‌شود. این فرایند شامل پنج مرحله اصلی است که عبارتند از: مرحله‌ی اتمسفری، پالادیوم، کاتالیست، راکتور تعلیقی و هندسه دورانی. این فرایند به صورت گسترده در صنعت پلاستیک جهت تولید پلیمر پروپیلن استفاده می‌شود. در ادامه به طور خلاصه هر مرحله را توضیح داده‌ایم.

  1.  اتمسفری: در این مرحله، مواد اولیه (گاز طبیعی یا نفت خام) به طور مختصر نگهداری شده و از آنها برای تولید پلیمر استفاده می‌شود.

  2.  پالادیوم: در این مرحله، گاز طبیعی یا نفت خامی که در مرحله قبل نگهداری شده بود با استفاده از  نیترات پالادیوم تغذیه می‌شود.

  3.  کاتالیست: در این مرحله، از یک کاتالیست ساخته شده از کربنات باریم یا اکسید منیزیم استفاده می‌شود. نقش این کاتالیست، تغییر شیمیایی مواد اولیه و تبدیل آنها به مونومر PP است.

  4.  راکتور تعلیقی: در این مرحله، مواد شیمیایی و کاتالیست در یک راکتور تعلیقی با یکدیگر ترکیب می‌شوند. پروپیلن تولید شده در قالب گاز خروجی از راکتور تعلیقی می‌باشد.

  5.  هندسه دورانی: در انتهای فرایند تولید این پلیمر، گاز خروجی از راکتور تعلیقی در یک فنلویزر به دمایی بالا و فشاری بالا تبدیل می‌شود. در این مرحله، پلیمر پروپیلن استخراج شده از فنلویزر، از حالت گاز به جامد تبدیل شده در قالب قطعات و یا صفحات مختلف به کار می‌رود.

در نهایت، پلیمر تولید شده به حالت خمیری به تانکرها و مناطق نگهداری منتقل شده و سپس به صورت ذرات، صفحات یا قطعات پلاستیکی شکل داده می‌شود. این قطعات به صورت پودر، مواد ریخته‌گری یا فیلم‌های پلاستیکی استفاده می‌شوند.
 

کاربرد پلی پروپیلن چیست؟

پلیمر پروپیلن به عنوان یک ماده چند منظوره مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از کاربردهای این پلیمر عبارتند از:
بسته بندی: این ماده به دلیل خواص مکانیکی خوبی که دارد برای ساخت ظروف پلاستیکی، بطری‌های آب، کیسه‌های خرید و بسته‌های غذایی استفاده می‌شود.
 
محصولات الکترونیکی: پلیمر پروپیلن در صنعت الکترونیک در تولید قطعات الکتریکی مانند محافظ مکانیکی، بدنه دستگاه‌های روشنایی و قطعات استفاده می‌شود.
 
ساخت و ساز: پلی پروپیلن معمولاً برای لوله‌کشی، فوم‌های عایق حرارتی و صفحات سقف ساختمان‌ها استفاده می‌شود. همچنین، به دلیل مقاومت خوب در برابر شرایط جوی و خوردگی، به ‌عنوان سنگ ریزه جهت روکش راه‌ها و محیط‌های صنعتی نیز استفاده می‌شود.

خودروسازی: این ماده در صنعت خودرو برای تولید قطعات مانند داشبورد، صندلی، دسته راهنما، باک‌های سوخت و سیستم‌های تهویه هوا به کار می‌رود.
 
صنعت پزشکی: به دلیل قابلیت تعقیم و مقاومت در برابر مواد شیمیایی، این پلیمر در صنعت پزشکی برای ساخت ابزارهای پزشکی مانند سرنگ‌ها و بسیاری قطعات دیگر به کار می‌رود.
 
بسته‌بندی دارویی: پلیمر پروپیلن به دلیل قدرت بازبینی خوبی که دارد، برای بسته‌بندی داروهای مایع و جامد استفاده می‌شود.

صنعت الیاف: این ماده از طریق فرآیندهای خاص به عنوان الیاف مصنوعی به کار می‌رود. این الیاف برای تولید لباس بهداشتی و کیسه‌های بافته شده مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
از آنجا که پلی پروپیلن خواص خوبی مانند مقاومت به حرارت، مقاومت در برابر خوردگی و قابلیت بازیافت دارد، در صنایع مختلف دیگری نیز به کار برده می‌شود.

 

کد بازیافت

با توجه به کاربرد فراوان پلاستیک در دنیای امروز و خطرات آن برای محیط زیست بازیافت آن مشکل ساز شده و موجب ساخت کد و رتبه‌بندی برای پلاستیک‌ها شده است. پلیمر پروپیلن، پلاستیکی سبک و با استحکام بوده که از مقاومت بالایی در برابر حرارت برخوردار است و به عنوان سدی در برابر رطوبت و مواد شیمیایی عمل می‌کند. پلی پروپیلن نقطه ذوب بالایی دارد، بنابراین اغلب برای ظروفی انتخاب می‌شود که مایع داغ را در خود نگه می‌دارند. پلی پروپیلن در این رتبه‌بندی کد 5  را به خود اختصاص داده و علامت آن به شکل زیر است.
 

]]>
Sat, 15 Jun 2024 00:11:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/06/what is Polypropylene
انواع درب بطری را بشناسید https://imanplast.com/blog/2024/04/introducing types of bottle caps درب بطری‌ها با وجود کارکرد مشابهی که دارند، بسیار متنوع هستند. در این مقاله قرار است تمامی انواع درب بطری را به طور کامل، به شما معرفی کنیم. ضمن اینکه هر کدام از انواع بطری‌ها، در سایزها و رنگ های مختلفی تولید می‌شوند.

 

دسته بندی کلی درب بطری‌ها:

به طور کلی، در بطری‌ها به چهار دسته تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  • فلزی 

  • پلاستیکی

  • چوب پنبه ای

​این دسته بندی بر اساس تفاوت جنس و متریال است و هر کدام از این دو دسته، خودشان به چندین زیر دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه به همگی آنها خواهیم پرداخت. 
 

انواع در بطری فلزی:

اکنون می‌خواهیم به بررسی انواع درب‌های فلزی بپردازیم و همچنین خواهیم گفت که هر درب برای چه نوع بطری استفاده می‌شود.
 

1. درب فلزی تشتکی


این نوع درهای بطری را در زندگی روزمره‌مان زیاد می‌بینیم. درهای فلزی تشتکی برای بسته بندی بسیاری از بطری‌های نوشیدنی شیشه‌ای به کار می‌روند. جنس این درب‌ها آلومینیومی بوده و قابل بازیافت هستند. 
این درهای فلزی با جدیدترین تکنولوژی‌ها و با حداکثر کیفیت و سرعت ممکن تولید می‌شوند. این درب‌های تشتکی با جنس PVC و PVC FREE و پروفیل‌های مخصوص تولید می‌شوند. وزن آنها تقریبا 200 گرم بوده و در رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند. این درها معمولا به صورت بسته‌های 100 یا 200 تایی به فروش می‌رسند. 

 

2. در فلزی تشتکی کلید دار

این انواع درب بطری به اصطلاح "Easy Open" نامیده می‌شوند. درب‌های ایزی اوپن همانطور که از نامشان پیداست، باز کردنشان از درب‌های دیگر راحت‌تر است. جنس درهای فلزی عمدتا آلومینیومی بوده و همچنین جهت بسته بندی بطری‌های شیشه‌ای مختلف بکار می‌روند. درهای فلزی تشتکی کلید دار برای بسته بندی بطری‌های زیر کارآمد هستند:

  • آبمیوه 
  • نوشابه
  • ماء الشعیر
  • آب معدنی
  • و ...

این درها کیفیت و مقاومت بالایی دارند و به گونه‌ای طراحی شدند که به هیچ عنوان تیز و برّنده نباشند. وزن آنها بین 150 تا 200 گرم است و مانند درب‌های فلزی تشتکی، در رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند. 
 

3. درب فلزی پیچی

کار با این نوع درها به مراتب از سایر درهای فلزی راحت‌تر است. درهای فلزی پیچی معمولا به عنوان درب دارویی و درهای ظروف جار یا شیشه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. متریال به کار رفته برای تولید این نوع درها تین پلیت یا حلب ورق است. این انواع در بطری فلزی نسبت به دو نوع دیگر مقاومت بالاتری در برابر عوامل محیطی و فشار دارند. درهای فلزی پیچی معمولا در اندازه‌های زیر تولید می‌شوند:
 

  • قطر دهانه 28 میلی‌متر، ارتفاع 18 میلی‌متر

  • قطر دهانه 32 میلی‌متر، ارتفاع 18 میلی‌متر

  • قطر دهانه 88 میلی‌متر، ارتفاع 10 میلی‌متر

با انواع درب پلاستیکی آشنا شوید

 

1. درب پیچی ساده

این نوع درهای پلاستیکی را در زندگی روزمره، زیاد مشاهده می‌کنیم. از درب‌های پیچی ساده برای بسته بندی نوشابه‌ها، بطری‌های آب معدنی، انواع نوشیدنی‌های مختلف و غیره استفاده می‌شود.
 
به دلیل اینکه استفاده از آنها آسان است، نسبت به سایر درب‌ها بیشتر استفاده شده و با قطرهای متفاوت برای انواع درب بطری تولید می‌شوند. از جمله مزایای درهای پیچی ساده، پلمپ شدن آسان و خاصیت آب بندی و گاز بندی بالای آنهاست. 


همانطور که گفتیم، درب‌های پیچی ساده برای انواع بطری‌های پلی اتیلنی، شیشه‌ای و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. خصوصا از آنجایی که این درها قابلیت آب بندی و گاز بندی بالایی دارند، برای بطری‌های نوشیدنی هم بسیار مناسب‌اند. ضمن اینکه این درب‌ها بر اساس اندازه و قطرشان دسته بندی می‌شوند. 
 

 

انواع درب پیچی پلاستیکی ساده

همانطور که گفتیم، درب‌های پیچی ساده برای انواع بطری‌های پلی اتیلنی، شیشه‌ای و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. خصوصا از آنجایی که این درها قابلیت آب بندی و گاز بندی بالایی دارند، برای بطری‌های نوشیدنی هم بسیار مناسب‌اند.
 
این درب‌ها بر اساس قطر و اندازه‌شان تقسیم بندی می‌شوند که  به صورت زیر است:
  • درب پیچی ساده دهانه 20 میلی‌متری
  • درب پیچی ساده دهانه 25 میلی‌متری
  • درب پیچی ساده دهانه 28 میلی‌متری
در صفحه "درب پیچی ساده" هر کدام از این دسته بندی‌ها به طور کامل توضیح داده شدند و می‌توانید با مراجعه به این صفحه توضیحات هر کدام را بخوانید.

 

2. درب فیلیپ تاپ

درب‌های فیلیپ تاپ از مواد پروپیلن یا PP تزریقی تولید می‌شوند و بیشتر برای بسته بندی بطری های شوینده مختلف استفاده می‌شوند. این محصولات در واقع نوعی از درب‌های پت هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد. تقریبا می‌توان گفت در تمامی شامپوهای موجود در بازار، درب فیلیپ تاپ است. این درها از دو بخش تشکیل شده‌اند:

 
بخش اول آنها بر روی بدنه‌ی بطری قرار می‌گیرد و به صورت پیچی باز و بسته می‌شود. محتویات درون بطری از بخش دوم بطری خارج می‌شوند که در بالای بخش اول قرار گرفته و به صورت تاشو باز و بسته می‌شود.
 
کاربری این درها نسبت به درهای پیچی که در بالا به آنها اشاره کردیم آسان‌تر هستند و همچنین تنوع‌شان نیز بیشتر است. 

 

انواع در بطری فیلیپ تاپ

به طور کلی درب‌های فیلیپ تاپ به دلیل تنوع بالایی که دارند، به دو شکل تقسیم بندی می‌شوند:

  • اندازه قطر دهانه

  • شکل دهانه بطری

 
بر اساس اندازه قطر دهانه، درب‌های فیلیپ تاپ به شکل زیر دسته بندی می‌شوند:

  • درب فیلیپ تاپ دهانه 24

  • درب فیلیپ تاپ دهانه 28

  • درب فیلیپ تاپ دهانه 30

  • درب فیلیپ تاپ  دهانه 32

 
اما همانطور که گفتیم، این محصولات بر اساس شکل دهانه بطری هم به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  • درب فیلیپ تاپ قارچی

  • درب فیلیپ تاپ اشکی

  • درب فیلیپ تاپ تاج خروسی

  • درب فیلیپ تاپ استوانه‌ای

 
تمامی این موارد در صفحه "درب فیلیپ تاپ چیست" به طور کامل توضیح داده شدند و برای توضیحات تکمیلی می‌توانید به این صفحه مراجعه کنید.

 

3. درب پت

به طور کلی، درب پت برای پلمپ کردن بطری‌های نوشابه، دوغ و انواع نوشیدنی‌ها به کار می‌رود. شرکت‌هایی که می‌خواهند محصولات خود را به صورت پلمپ شده در بازار عرضه کنند، این نوع درب پلاستیکی برایشان کاربردی خواهد بود.
 
جدا از کاربرد، این درب‌ها تنوع بسیار زیادی نیز دارند و در طرح‌ها، رنگ‌ها و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند. یکی از ویژگی‌های مهم این محصولات، قابلیت بازیافت آنهاست که محبوبیت زیاد درب‌های پت را توجیه می کند.
 
قابلیت بازیافت دو مزیت با خود به همراه دارد:

  • کاهش هزینه نهایی تولید

  • سازگار با محیط زیست و کمک به بهبود آن

 
همچنین در تولید این محصولات از متریال مرغوب و باکیفیت استفاده می‌شود تا درهای پت محصولاتی سبک و قابل حمل باشند. به طور کلی تمامی درب‌های پت از جنس پلی اتیلن هستند، منتهی هر کدام دمای ذوب و نقطه بازیافت متفاوتی دارند. 

 

انواع درب بطری پت

همانطور که قبلا گفتیم، درب پت تنوع بسیار زیادی دارد. ما در اینجا تنها به معرفی اسم هر کدام خواهیم پرداخت و برای توضیحات تکمیلی، می‌توانید به صفحه "درب بطری پت" مراجعه کنید.

  • درب بطری شوینده

  • درب اسپری دهانه 18 – 20 – 24 - 28

  • درب بطری دهانه 28 – 29 – 30 – 45

  • در غلیظ پاش

  • در بطری پت جار

  • در بطری ادویه

  • درب قطره چکان

  • درب قفل کودک

  • درب 2 تکه 

4. درب پیمانه‌ای یا پیمانه دار

درب‌های پیمانه‌ای به گونه‌ای طراحی شدند که از نشت مایعات جلوگیری می‌کنند. این محصولات بدین خاطر پیمانه‌ای نامیده می‌شوند که هیچگونه نشتی نداشته و شما به عنوان پیمانه یا ظرف نیز می‌توانید از آنها استفاده کنید. درب مایع لباسشویی، ظرفشویی و غیره از همین نوع هستند.
 
جدای از ایزوله بودن، این درب ها همچنین زیبایی منحصر بفردی به محصول شما می‌بخشند. به دلیل تنوع در شکل و اندازه، انواع درب بطری پیمانه‌ای وجود دارد که کاربردشان کم و بیش شبیه هم است.  برخی از انواع آنها دارای ارتفاع بیشتری بوده و محفظه پیمانه‌ای شکلی در فضای داخلی خود دارند که شما می‌توانید به میزان مشخصی مایع درون آن بریزید. حتی برخی از این درها حاوی درجه بندی در مقیاس میلی‌لیتر بر روی بدنه‌ی خود هستند و برای این تعبیه شدند که بتوانید دقت بیشتری حین استفاده از آنها داشته باشید.
 
برخی انواع دیگر درب‌های پیمانه‌ای شبیه درپوش هستند. آنها رنگی شفاف دارند و به صورت درپوش یا کاپ بر روی ظروف مایع ظرفشویی قرار می‌گیرند. این درب‌ها برای ظروفی مناسب هستند که دهانه‌ی آنها دارای بخش نازل یا آرام ریز باشد. اما خب تمامی بطری‌های شوینده دارای نازل (آرام ریز) نیستند؛ در نتیجه باید از درب‌های پیمانه‌ای همراه با آرام ریز برای آنها استفاده شود.
 
این نوع درها به اصطلاح دو تکّه هستند و قابلیت جدا شدن از یکدیگر را نیز دارند. اینگونه شما می‌توانید برای مصارف دیگر نیز از هر قطعه به صورت جداگانه استفاده کنید. این نوع درهای پیمانه‌ای در بیشتر موارد برای انواع مختلف نرم کننده‌های لباس استفاده می‌شود. 


 

5. انواع درب بطری قفل کودک دار

همانطور که از اسم این درها پیداست، درهای قفل کودک دار به سادگی باز نمی‌شوند و باز کردن آنها قلق خاصی دارد. برای مثال بطری‌های دارویی دارای درب چایلد پروف یا قفل کودک دار هستند. این درب‌ها هم در انواع مختلفی تولید می‌شوند که تفاوت‌شان در نحوه باز شدن و میزان چایلد پروف بودن آنهاست.
 
مثلا برخی از انواع این درب‌ها با فشار زیاد رو به پایین و سپس چرخاندن باز می‌شوند؛ همچنین برخی دیگر برای باز شدن باید از دو سمت مورد فشار قرار بگیرند. 

 

با انوع در بطری چوب پنبه ای آشنا شوید

درهای چوب پنبه‌ای نسبت به سایر انواع درها، زیبایی بیشتری دارند و کیفیت محتویات درون بطری را برای مدت زمان طولانی حفظ می‌کنند. به همین دلیل از این نوع درها بیشتر برای ظروف و بطری‌های خوراکی و نوشیدنی که عمدتا هم شیشه‌ای هستند، استفاده می‌شود. این محصولات از ماده‌ی آب گریزی به نام سوبرین (Suberin) تشکیل شده‌اند.
 
سطح پلمپ و ایزوله کردن این درها بسیار بیشتر از سایر مواردی‌ست که تا کنون معرفی کردیم که البته همین موضوع باعث سخت باز شدن درهای چوب پنبه‌ای نیز می‌شود. البته امروزه در قسمت بالایی این درها، بخشی از جنس استیل یا پلاستیک قرار می‌دهند که شکلی دایره مانند دارد و برای آسان باز و بسته کردن این محصولات به کار می‌رود. 


درب‌های چوب پنبه‌ای به لحاظ شکل، اندازه دهانه بطری، مواد و نوع چوب پنبه به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. اندازه دهانه معمولا با مقیاس میلی متر سنجیده می‌شود. درب چوب پنبه‌ای باید اندازه‌اش به گونه‌ای باشد که به طور کامل روی بطری قرار بگیرد. اینگونه بطری به خوبی پلمپ شده و همچنین از نشست چوب پنبه یا شل شدن آن جلوگیری می‌شود.
 
همچنین پیش از این گفتیم که برای استفاده آسان از این درها، بخش دیگری در بالای چوب پنبه قرار می گیرد که جنس آن می تواند فلزی یا پلاستیکی باشد. مسلما اگر جنس این قطعه فلزی باشد، بادوام‌تر است و برای مدت طولانی قابل استفاده خواهد بود و اگر پلاستیکی باشد، قابلیت آب بندی بهتری خواهد داشت. 

 

کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل به معرفی انواع درب بطری‌های مختلف پرداختیم. برای تهیه انواع درب دارویی، ادویه، فیلیپ تاپ، پت و غیره می‌توانید به فروشگاه ایمان پلاست مراجعه و توضیحات کامل هر محصول را مطالعه کرده و برای ثبت سفارس، فرم مورد نیاز را تکمیل کنید.
 

]]>
Wed, 03 Apr 2024 11:38:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/04/introducing types of bottle caps
پلی اتیلن؛ یکی از پرمصرف‌ترین پلاستیک‌های دنیا! https://imanplast.com/blog/2024/01/what-is-polyethylene در این مقاله قرار است با یکی از پرمصرف‌ترین و رایج‌ترین انواع پلاستیک‌های دنیا آشنا شویم و ویژگی‌ها و کاربرد آن را به طور کامل معرفی کنیم. 
 

پلی اتیلن (Polyethylene) چیست؟

پلی اتیلن جزء پلیمرهای گرمانرم است که بیشتر برای ساخت ترکیبات پلاستیکی استفاده می‌شود. كلمه پليمر از دو كلمه يونانى (پلى) به معناى چند و (مر) به معناى واحد و يا قسمت بوجود آمده است. پلی اتیلن از جمله انواع رایج پلیمر محسوب می‌شود که سبک و در عین حال مقاوم بوده و ساختارهای کریستالی متفاوتی دارد. ضمنا Polyethylene به عنوان یک پلیمر چند منظوره و گسترده الاستومریک در بسیاری از صنایع مانند بسته‌بندی، لوله‌ها، خودروسازی، لوازم خانگی و غیره استفاده می‌شود. اکنون می‌خواهیم با ساختار این پلیمر پرمصرف بیشتر آشنا شویم.
 

پلی اتیلن چه ساختاری دارد؟

این پیلمر یکی از قدرتمندترین و پرکاربردترین پلاستیک‌ها در جهان است. متریال اولیه آن از نفت خام بوجود می‌آید و سپس از بیزایده راکتیو پلیمریزاسیون استات، زیر کاتالیزهای مختلف ساخته می‌شود. پلی اتیلن به صورت یک الماس بلورین، سفید یا بلور رنگی، شفاف، شل، بدون بو به حساسیت دمای بالا و خواص الکتریکی متوسط است. 

مونومرهای اتیلن با پلیمریزاسیون و متصل شدن به یکدیگر، پلی اتیلن را به وجود می‌آورند. ساختار این ماده به شکل زیر است:


مطابق شکل، مونومرهای اتیلن به صورت زنجیره‌ای در کنار یکدیگر قرار گرفته و مولکول‌های بزرگ پلیمری را ایجاد می‌کنند. محصول نهایی که پلی اتیلن است با گریدهای PE80، PE63 و PE100 در بازار جهانی موجود می‌باشد. این محصولات برای تولید انواع پلاستیک و محصولات متنوع استفاده می‌شوند.
 


انواع پلی اتیلن

به صورت کلی، پلی اتیلن برحسب چگالی و نحوه تهیه‌اش به سه دسته تقسیم می‌شود: 
 

پلی اتیلن پرتانسیتی High-Density Polyethylene یا HDPE: 

این نوع پلی اتیلن دارای چگالی بالا و خواص مکانیکی برتر است. پلی اتیلن سنگین یا با دانسیته بالا، دارای ساختار خطی با درجه شاخه‌ای پایین است که قیمت مقرون به صرفه‌ای هم دارد. عمدتاً برای تولید لوله‌های پلاستیکی، انرژی خورشیدی، بطری‌های و ظروف شیر و کیسه‌های زباله استفاده می‌شود. دمای پلیمریزاسیون این ماده تقریبا 300 درجه است که به نسبت سایر پلی اتیلن‌ها پایین‌تر می‌باشد. High-Density Polyethylene به دو روش فاز گازی و دوغابی ساخته می‌شود.
 

مزایای پلی اتیلن پرتانسیتی:

  • استحکام کششی بالا

  • مقاومت عالی در برابر اکثر حلال‌های شیمیایی

  • ​مقاومت عالی در برابر الکل ها

  • مقاومت پایین در برابر هیدروکربن‌ها

  • عایق در برابر نیروهای الکتریکی

  • نقطه ذوب 120 -140 سانتیگراد

  • چگالی یا دانسیته 0/970 - 0/940 گرم بر سانتیمتر مکعب​

     

معایب پلی اتیلن سنگین: 

  • از پلی پروپیلن سفتی کمتری دارد.

  • مقاومت آن به UV ضعیف است. 

  • مقاومت پایینی در برابر حرارت دارد.

  • مستعد به ترک خوردگی است. 

 

پلی اتیلن کم چگالی Low-Density Polyethylene یا LDPE:

این نوع پلیمر، دارای چگالی کمتر و مقاومت مکانیکی ضعیف‌تر نسبت به HDPE است. پلی اتیلن LDPE در واقع پلیمری نیمه سخت و نیمه شفاف که شاخه‌های جانبی بیشتری نسبت به HDPE دارد. استفاده‌های معمول آن شامل لوله‌های نرم، بطری‌های پلاستیکی، بسته‌بندی فیلم، مواد اولیه برای صنعت فشار دادگی و تزریق پلاستیک می‌باشد. برای تولید این ماده، از دو روش راکتور لوله‌ای یا اتوکلاو استفاده می‌شود. 


 

خواص پلی اتیلن با دانسیته پایین:

  • فرآیند پذیری خوب و بالا

  • مقاومت بالا در برابر ضربه در دماهای پایین

  • مقاومت خوب به شرایط آب و هوایی

  • جذب آب بسیار پایین

  • مقاومت بالا در برابر اسیدها و الکل‌ها

  • نقطه ذوب 115 - 105 درجه سانتیگراد

  • دانسیته 0/910 - 0/940 گرم بر سانتیمتر مکعب

     

معایب پلی اتلین LDPE:

  • استحکام و سفتی پایین 

  • نفوذ گاز و کربن دی اکسید بالا

  • مقاومت پایین به UV

  • قابلیت اشتعال بالا

     

پلی اتیلن خطی با دانسیته پایین Low-Density Linear Polyethylene یا LLDPE:

این ماده دارای چگالی کمتر، وزن مولکولی بالاتر و استحکام مکانیکی بهتر نسبت به پلی اتیلن با دانسیته پایین یا LDPE است. تفاوت اصلی بین LLDPE و LDPE در ساختار مولکولی و توزیع نقاط آغازین branch points در زنجیره پلیمری آنهاست.

پلی اتیلن خطی با دانسیته پایین عموماً به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد، در صنایعی مورد استفاده قرار می‌گیرد که محصولات آنها باید ویژگی‌هایی نظیر انعطاف‌پذیری، مقاومت شیمیایی و براق بودن داشته باشند. استفاده از این پلیمر در بسته‌بندی مواد غذایی، عرضه محصولات شیمیایی و لاستیک‌های نرم و انعطاف‌پذیر بسیار معمول است. همچنین، این نوع پلی اتیلن در صنعت کشاورزی برای بسته‌بندی و حمل و نقل محصولات کشاورزی یا سازماندهی سیستم‌های آبیاری نیز استفاده می‌شود.

 

خواص پلی اتیلن LLDPE:

  • مقاومت بالا در برابر ضربه، ترک خوردگی و نفوذ بخار آب

  • مقاومت شیمیایی بالا

  • مقاومت عالی نسبت به بافرهای قوی و ضعیف

  • انعطاف پذیری بالا در برابر ضربه‌های قوی

 

کاربرد پلیمر LLDPE:

پلیمر LLDPE به دلیل خواص متعدد و مقاومت در برابر اثرات زیست محیطی، در صنایع زیر به کار برده می‌شوند:

  • بسته‌بندی

  • خودروسازی

  • لوازم خانگی

  • لوازم بهداشتی

  • لوازم برقی و الکترونیکی

  • لوله‌ها و لنگه‌ها

  • صنعت کشاورزی

  • و ...

 

خصوصیات پلی اتیلن

پلی اتیلن Polyethylene به عنوان یکی از پرکاربردترین پلاستیک‌ها، ویژگی‌های متعددی دارد. برخی از ویژگی‌های مهم پلی اتیلن عبارتند از:

1. انعطاف‌پذیری: Polyethylene از جمله پلاستیک‌های انعطاف‌پذیر است و قابلیت خمش و کشش دارد. این ویژگی باعث می‌شود که پلی اتیلن در صنایعی مانند بسته‌بندی، لوله‌ها و صنایع خودروسازی که محصولات تولیدی آنها می‌بایست  انعطاف‌پذیر باشد، به طور رایج به کار برود. 

2. مقاومت شیمیایی: این ماده مقاومت خوبی در برابر بسیاری از مواد شیمیایی دارد. این ویژگی آن را به یک ماده مناسب برای مواد غذایی، صنایع شیمیایی، کشاورزی و محیط زیست می‌کند.

3. مقاومت در برابر رطوبت و آب: این پلیمر ضد آب بوده و تحت تأثیر رطوبت و آب تغییر حجم و رنگ کمتری دارد. این ویژگی آن را برای استفاده‌های بیرونی، بسته‌بندی و برخی از صنایع آبیاری مناسب می‌سازد.


4. عایق برق و حرارت: پلی اتیلن دارای خواص عایق برقی و حرارتی قوی است. این ویژگی، این ماده را برای به کارگیری در سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی مناسب می‌سازد.

5. قابلیت بازیافت: یکی از مزیت‌های این ماده این است که قابلیت چندین بار بازیافت دارد. این ویژگی آن را به یک ماده پایدار محیط زیست تبدیل می‌کند. 

6. سهولت پردازش: 
Polyethylene به سادگی قابلیت پردازش در روش‌های مختلف مانند ریخته‌گری، تزریق پلاستیک و صفحه‌ای شدن را داراست. این ویژگی آن را به یک ماده قابل توسعه در طراحی و تولید محصولات می‌کند.


توجه داشته باشید که ویژگی‌های دقیق Polyethylene ممکن است بسته به نوع (یعنی HDPE، LDPE، LLDPE و غیره) و روش تولید متفاوت باشد.
 

عناصر سازنده پلی اتیلن

Polyethylene با پلیمریزاسیون مونومرهای اتیلن به وجود می‌آید. در واقع اتیلن، متریال و ماده اولیه‌ای است که با استفاده از آن، پلی اتیلن ساخته می‌شود. عناصر سازنده این پلیمر به شرح زیر هستند:
 

  • اتیلن: این عنصر یک هیدروکربن اشباع شده است که شامل دو اتم کربن و چهار اتم هیدروژن می‌باشد. فرمول شیمیایی اتیلن به صورت CH2=CH2 نشان داده می‌شود. 

  • کاتالیزور: برای پلیمریزاسیون اتیلن، از کاتالیزورهای مختلف به ویژه کتون‌ها، آلومینیوم اکسید و سایر ترکیبات آلومینیوم استفاده می‌شود. این کاتالیزورها نقش کلیدی در فرآیند اصلی تشکیل پلیمر پلی اتیلن را ایفا می‌کنند.

  • ماده پخته‌کننده: برای اعمال حرارت بالا به محیط و فرم دهیدن پلیمر، ماده‌ای معمولاً از گروه پراکسیدها یا فتالات استفاده می‌شود. این ماده پخته‌کننده به عنوان یک نهاده کمکی به فرآیند پلیمریزاسیون اتیلن کمک می‌کند.

  • ماده پایدارکننده: به منظور جلوگیری از آلودگی و تغییر ویژگی‌های پلیمر، مواد پایدارکننده مانند آنتی‌اکسیدان‌ها و آنتی‌استات‌ها اضافه می‌شوند. این مواد باعث افزایش عمر مفید و کارایی Polyethylene می‌شوند.

در فرآیند پلیمریزاسیون، این عناصر با هم تعامل می‌کنند تا پلیمر پلی اتیلن تشکیل شود.

کد بازیافت

کد بازیافت برای پلی اتیلن‌ها به دو دسته تقسیم می‌شود:

پلاستیک HDPE: 

پلاستیکی با مقاومت شیمیایی بالا و سفت و سخت است که در معرض نور خورشید یا گرمای شدید یا یخ زدگی تخریب نمی‌شود. بسته بندی مواد با این پلاستیک ایمنی بالایی دارد و در بسیاری از کالاها قابل بازیافت است. بازیافت پلاستیک HDPE برای مصارف ثانویه یک فرآیند، ساده و مقرون به صرفه است و در ساخت محصولات پلاستیکی درجه دوم استفاده می‌شود. از این‌رو، تولید کالاهای ساخته شده از پلی اتیلن چگالی بالا، مقرون به صرفه است. کد بازیافت HDPE کد 2 هست که از بهترین و سالم‌ترین انواع پلاستیک شناخته می‌شود.

پلاستیک LDPE: 

LDPE یک پلاستیک انعطاف پذیر است که کاربردهای زیادی دارد و نسبت به سایر پلاستیک‌ها، ضرر کمتری دارد. سطل زباله، مبلمان، فیلم و ورق از مواردی هستند که پس از بازیافت با استفاده از LDPE ساخته می‌شوند. کد بازیافت این پلاستیک 4 بوده و یکی از پلاستیک‌های کم ضرر شناخته می‌شود.

 


کاربردهای پلی اتیلن

پلی اتیلن به عنوان یکی از مهم‌ترین و گسترده‌ترین نوع پلاستیک‌ها در صنعت، دارای کاربردهای متنوعی است. بعضی از کاربردهای پلی اتیلن شامل موارد زیر می‌شود:

 

بسته‌بندی: پلی اتیلن به دلیل خواص برجسته‌ای مانند خفیف بودن، چاپ پذیری، مقاومت در برابر رطوبت و خاصیت بیولوژیکی نامحلول بودن، برای بسته‌بندی محصولات در حوزه‌های مختلف به کار می‌رود. از جمله موارد استفاده در این زمینه می‌توان به کیسه‌ها، فیلم‌ها، بطری‌ها و قطعات بسته‌بندی اشاره کرد.

صنایع خودروسازی: پلی اتیلن در صنعت خودروسازی به عنوان یک جزء مهم به کار می‌رود. از جمله کاربردهای آن می‌توان به روکش‌های داخلی خودرو، تزئینات، لنت‌های ترمز و قطعات صنایع جانبی اشاره کرد.

لوله کشی: 
 به علت خواص فیزیکی و شیمیایی خوبی که دارد، پلی اتیلن در ساخت لوله‌های صنعتی کاربرد فراوانی دارد. از جمله کاربردهای آن می‌توان به لوله‌های آب و فاضلاب، لوله‌های گاز، لوله‌های آبیاری و صنایع نفت و گاز اشاره کرد.

مصنوعات: پلی اتیلن برای محصولات مختلف به کار می‌رود. از جمله مصنوعات پلی اتیلن می‌توان به مواد شارژ و پایه در ساخت لوازم خانگی، ظروف آشپزخانه، اسباب بازی، لوازم جانبی الکترونیکی و بسیاری از محصولات پلاستیکی دیگر اشاره کرد.

بسته‌بندی غذا: پلی اتیلن با خواص بالقوه بیولوژیکی و ایمنی غذایی خود، در صنعت بسته‌بندی غذا به کار می‌رود. از جمله کاربردهای آن می‌توان به بطری‌های آب، سبد و کیسه‌های خرید غذا، بسته‌بندی مواد غذایی و فیلم خاکستری پلی اتیلن اشاره کرد.

این تنها چند نمونه از کاربردهای پلی اتیلن هستند و در واقع این پلاستیک با توجه به ویژگی‌هایش و قابلیت‌های زیادی که دارد، در صنایع متنوعی به کار می‌رود.

کلام آخر

در این مقاله همه چیز را درباره پلی اتیلن بیان کردیم و ویژگی‌ها، کاربردها و انواع آن را به طور کامل توضیح دادیم. در کل پلی اتیلن به دلیل ویژگی‌هایی که دارد در بسیاری از صنایع و برای تولید بسیاری از محصولات استفاده می‌شود. در صورتی که هرگونه سوال یا ابهامی دارید، می‌توانید در قسمت کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت به شما پاسخ داده شود یا می‌توانید با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید. 

]]>
Tue, 30 Jan 2024 08:07:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/01/what-is-polyethylene
هر آنچه باید درباره ترموپلاستیک بدانید https://imanplast.com/blog/2024/01/what-is-thermoplastic ترموپلاستیک به محصولاتی گفته می‌شود که با افزایش درجه حرارت، بدون تغییرات شیمیایی ذوب می‌شوند. این مواد قابلیت این را دارند که چندین بار ذوب شده و مجدد استفاده شود. به طور کلی، خصوصیات و کاربرد ترموپلاستیک‌ها در صنعت، جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد. در این مقاله به طور کامل با ماهیت، انواع و خواص ترموپلاستیک آشنا می‌شویم.

ترموپلاستیک چیست؟

ترموپلاستیک یا پلاستیک حرارتی، نوعی از پلاستیک است که در دماهای طبیعی حالت جامد دارد و با اعمال حرارت به حالت مذاب تبدیل می‌شود. در واقع زمانی که به مواد مذاب تبدیل شوند، مانند سایر مایعات جاری خواهند شد. ویژگی بارز ترموپلاستیک‌ها این است که تا زمانی که در دمای مناسب خنک شوند، قابلیت شکل‌گیری و قالب‌گیری را دارند.
 

ترموپلاستیک‌ها در بسیاری از صنایع از جمله صنایع خودروسازی، الکترونیک، بسته‌بندی، پزشکی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی وجودشان را در بسیاری از اشیاء روزمره می‌‎توان مشاهده کرد. قابلیت سفارشی‌سازی بالا، زیبایی، سبکی، مقاومت در برابر ضربه و حرارت از مزایای استفاده از ترموپلاستیک‌هاست. 

انواع ترموپلاستیک

ترموپلاستیک‌ها گروهی از پلیمرهای شناخته شده و پرکاربرد هستند. ترموپلاستیک‌ها گروه گسترده ای از پلیمرها را تشکیل می‌دهند. از این گروه گسترده، رایج‌ترین ترموپلاستیک‌ها که در بسیاری از صنایع استفاده می‌شوند عبارتند از:

پلی اتیلن: 

یکی از معروف‌ترین ترموپلاستیک‌ها که اغلب با آن آشنایی دارید، پلی اتیلن (Polyethylene) است. زمان شکل‌گیری و توسعه این ترموپلاستیک به دهه 1950 میلادی باز می‌گردد و امروزه به دو دسته‌ی پلی اتیلن با چگالی کم و با چگالی بالا تقسیم می‌شود. پلی اتیلن با چگالی بالا خواصی نظیر مقاومت در برابر رطوبت و ضربه داشته و همچنین مقاومت کششی بسیار بالایی دارد. ضمنا این نوع پلی اتیلن قابل بازیافت است و به همین دلیل از این ماده بیشتر برای ساخت درب بطری‌ها و ظروف غذا استفاده می‌کنند. اما پلی اتیلن با چگالی کم، بیشتر برای تهیه کیسه‌های پلاستیکی و مواردی از این قبیل استفاده می‌شوند. 
 

پلی پروپیلن:

این پلیمر یکی از اساسی‌ترین و پرمصرف‌ترین انواع ترموپلاستیک است. پلی پروپیلن از بسپارش یا پلیمریزاسیون مونومرهای پروپن در فشار و دمای مناسب به وجود می‌آید. این ترموپلاست دارای بازه گسترده‌ای از کاربردهاست و در صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل این بازه گسترده از کاربردها، ویژگی‌هایی است که این ماده دارد که به شرح زیر هستند:

  • مقاومت بالا در برابر حرارت و خوردگی

  • پایداری شیمیایی 

  • قابلیت تنظیم و بازیافت میزان ضخامت

این ترموپلاستیک در صنایع متعددی نظیر بسته بندی، الکترونیک، مبلمان، خودرو سازی و ... کاربرد دارد. 
 

پلی‌ستایرن:

پلی‌ستایرن پلیمری است که در ساخت لوازم خانگی و ظروف پلاستیکی از آن استفاده می‌شود. این ترموپلاستیک دارای قابلیت شفافیت و سبکی وزن است که آن را با کاربرد آن کاملا مرتبط می‌کند. به جز این موارد، پلی‌ستایرن همچنین قیمت پایینی داشته و قابلیت تزریق شکل دارد. از جمله دیگر کاربردهای این ماده می‌توان به ساخت ظروف خانگی یکبار مصرف، ظروف بسته بندی، قطعات اتومبیل و ... اشاره کرد. 
 

پلی کربنات:

با توجه به اینکه این ترموپلاستیک مقاومت بسیار زیادی در برابر ضربه دارد، زمانی استفاده می‌شود که نیاز به ساخت یک ماده یا محصول قوی و شفاف باشد. مقاومت بالا همچنین مسبب تحمل فشار بیشتر در برابر ضربه می‌شود. تمامی این ویژگی‌ها، پلی کربنات را برای استفاده در موارد زیر مناسب می‌سازد:

  • دیسک‌های dvd

  • ​لنز عینک

  • شیشه‌های ضد گلوله

  • اجزاء موبایل 

  • و ...​


اکریلیک:

اکریلیک به دلیل همه کاره بودن و جذابیتی که دارد، یکی از محبوب‌ترین انواع ترموپلاستیک محسوب می‌شود. این ماده علاوه بر اینکه بسیار سفت و محکم بوده و در برابر ضربه مقاوم است، بسیار زیبا و شفاف می‌باشد. استفاده از این ماده در پروژه‌های هنری و صنایع دستی بسیار رایج است و همچنین جایگزین مناسبی برای موارد زیر است:

  • آکواریوم‌ها
  • ​محافظ‌ کلاه موتور سیکلت

  • پنجره‌ها​


پلی آمید:

پلی آمید در واقع همان ماده‌ای است که از آن در ساخت نایلون استفاده می‌شود. این ماده بسیار محکم بوده و مقاومت آن در برابر سایش و پارگی، بسیار بالا است. این ماده همچنین کاربردهای دیگری دارد که عبارتند از:

  • کفش

  • قطعات صنعتی خودرو

  • وسایل و قطعات پزشکی

  • وسایل ورزشی

  • و ...


پلی استر:

در آخر می‌خواهیم ترموپلاستیک پلی استر را معرفی کنیم. این ترموپلاستیک نوعی الیاف مصنوعی است که این الیاف بسیار پایدار، طویل و قوی هستند. این الیاف، عایق‌هایی مناسب و غیر آلرژی‌زا هستند که پلی استر را برای طیف گسترده‌ای از کاربردها در صنایع مختلف، مناسب می‌سازند. از جمله مهم‌ترین موارد استفاده پلی استر عبارتند از:

  • کمربند ایمنی

  •  ساخت لباس، لحاف تخت و انواع پارچه‌های خانگی

  • طناب

  • نخ 

  • پارچه‌های روکش

  • برزنت

  • و ...



ویژگی ترموپلاستیک‌ها

دلیل محبوبیت و استفاده زیاد ترموپلاستیک‌ها در صنایع مختلف، انعطاف پذیری آنهاست. این مواد شامل زنجیره‌ای طولانی از مولکول‌ها هستند و به همین دلیل پلیمر نامیده می‌شوند. زمانی که ترموپلاستیک در حالت جامد قرار دارد، زنجیره مولکول‌ها در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند. اما زمانی که به آن گرما داده می شود، مولکول‌ها از کنار یکدیگر می‌لغزند و در نتیجه آن، ماده دارای انعطاف می‌شود. این خصوصیت باعث می شود که مواد ترموپلاستیک دارای انعطاف باشند. البته این تنها ویژگی آنها نیست؛ از ویژگی‌های دیگر این مواد منعطف، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت شیمیایی بالا

  • ضریب اصطکاک پایین

  • مقاومت بالا در برابر تشعشعات انرژی

  • بسیار محکم و بادوام

  • قابلیت استریل سازی

  • قابلیت بازیافت


کاربردها در صنایع مختلف

همانطور که تا اینجا مطالعه کردید، ترموپلاستیک به دلیل ویژگی‌ها و انواع مختلفی که دارد، کاربرد‌های بسیار زیادی داشته و در صنایع مختلفی هم استفاده می‌شود. جهت مرور و جمع بندی ویژگی‌ها باید بگوییم که ترموپلاستیک ماده‌ای است که در دمای عادی، قابل شکل‌دهی بوده و با اعمال حرارت و فشار، قابلیت تغییر شکل و بازیابی شکل اولیه خود را دارد. اکنون به معرفی مهم‌ترین کاربردهای ترموپلاستیک در صنایع مختلف خواهیم پرداخت.

  1. بسته‌بندی: یکی از موارد استفاده ترموپلاستیک‌ها، استفاده از آنها در صنعت بسته‌بندی است. از این مواد به طور معمول به عنوان فیلم‌های بسته‌بندی یا قطعات ساختاری بسته‌بندی استفاده می‌شوند.

  2. صنعت خودروسازی: در صنعت خودروسازی از ترموپلاستیک‌ها برای تولید قطعات داخلی خودروها مانند صفحات داشبورد، صندلی‌ها، استوانه‌های تیغه‌های بادبزن‌ها و قطعات دیگر استفاده می‌شود.

  3. صنعت الکترونیک: مواد ترموپلاستیک برای ساخت قطعات الکترونیکی مانند پوشش‌ها، کیسه‌ها، محافظ‌ها و باکس‌های الکترونیکی استفاده می‌شوند.

  4. صنعت ساختمان: در صنعت ساختمان، ترموپلاستیک‌ها برای تولید لوله‌ها، صفحات عایق حرارتی، پنجره‌ها، درب‌ها و سقف‌ها به کار می‌روند.

  5. صنعت پزشکی: ترموپلاستیک‌ها در صنعت پزشکی، برای تولید قطعات از قبیل ابزارهای جراحی، پرونده‌ها، تزریق‌کننده‌ها، ماسک‌ها و قطعات پروتزها استفاده می‌شود.


​مسلما این تمامی کاربردهای ترموپلاستیک‌ها نیست، بلکه کاربردهای آنها بسیار وسیع بوده و هر روزه در حال افزایش و توسعه به صنایع دیگر هستند. 
 

عناصر سازنده ترموپلاستیک‌ها

همانطور که قبلا گفتیم، ترموپلاستیک‌ها تشکیل شده از مولکول‌های بزرگ هستند که به صورت زنجیره‌ای در کنار یکدیگر قرار گرفتند. برخی از اجزاء سازنده ترموپلاستیک‌ها عبارتند از:
  • مونومرها: مونومرها، یک واحد ساختاری کوچک هستند که در کنار یکدیگر، پلیمر را تشکیل می‌دهند. مثال‌هایی از مونومرها عبارتند از استایرن که برای ساخت پلی استایرن و اتیلن برای ساخت پلی اتیلن کاربرد دارد.

  • زنجیره‌کننده‌ها: زنجیره‌کننده‌ها مسئول افزایش طول زنجیره پلیمر هستند. این مواد در جریان راکتورهای پلیمریزاسیون مستقیم افزوده می‌شوند. مثال‌هایی از زنجیره‌کننده‌ها عبارتند از واکنشگرهای سودانلی کاتیونیک و رادیکالیک.

  • آنتی اکسیدان‌ها: آنتی‌اکسیدان‌ها از تخریب پلیمرها تحت تأثیر حرارت، نور و اکسیژن جلوگیری می‌کنند. این مواد به‌طور معمول به پلیمرهای حاوی دی‌بوتیل هیدروکسی‌تولوئن (DBHT)، بوتیل هیدروکسی‌تولوئن (BHT)، ​و دی‌فنیل پیکریل امین (DPPD) اضافه می‌شوند.

  • رنگ‌دهنده‌ها: رنگ‌دهنده‌ها برای برچسب‌زنی روی قطعات ساخته شده از ترموپلاستیک‌ها به کار می‌روند. این مواد در انواع رنگ‌ها و از ترکیبات آلی و غیرآلی تهیه می‌شوند.

  • پرکننده‌ها: پرکننده‌ها به‌صورت معمول وزن مشخصه بالا و ویژگی‌های کمانش پذیری کمتری نسبت به پلیمر یا برای تغییر خواص مکانیکی و زیبایی سطح از آنها به‌عنوان چسبنده، پالیمر متخلخل یا پالیمر تقویت‌کننده استفاده می‌شوند.

  • مواد جذب کننده نور: این مواد برای جذب نور UV به کار می‌روند و از تخریب ترموپلاستیک به علت اشعه ماورای بنفش جلوگیری می‌کنند.

​اینها تنها برخی از عناصر تشکیل دهنده ترموپلاستیک‌ها هستند و البته ممکن است در تمامی آنها وجود نداشته باشند؛ به این دلیل که هر یک از ترموپلاستیک‌ها کاربرد خاص خود را دارد و ممکن است از ترکیبات بسیار متنوعی تشکیل شده باشد.


مزایای ترموپلاستیک‌ها

از مزایای فراوان این پلیمرها، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • قابلیت بازیافت: ترموپلاستیک‌ها را می‌توان چندین بار بازیافت کرد و این موضوع موجب می‌شود علاوه بر تولید کمتر زباله در مصرف منابع فسیلی هم صرفه‌جویی شود.

  • شکل دهی آسان: این نوع مواد در دمای سرد به راحتی قابل شکل دهی هستند و می‌توان آنها را به شکل‌های مختلفی مانند صفحات، لوله‌ها، قطعات سه بعدی و ... تبدیل کرد.

  • خواص مکانیکی: این پلیمرها در برابر شوک و ضربه مقاوم هستند و می‌توان در برخی موارد از آنها به عنوان جایگزین فلزات استفاده کرد.

  • بازیابی شکل: یکی از مزایای بزرگ این مواد، قابلیت بازیابی شکل پس از تغییر شکل است. به عنوان مثال، اگر یک قطعه پلاستیکی به شکل خاصی تغییر شکل داده شود، با اعمال گرما میتوان آن را به شکل اولیه بازیابی کرد.

  • وزن کم: ترموپلاستیک‌ها اغلب وزن سبکی دارند که در استفاده‌هایی که نیاز به محصولات سبک و قابل حمل است، بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند. این ویژگی آنها را برای صنایع هوا و فضا، خودروسازی و ... مناسب می‌کند.


کلام پایانی

در این مقاله هر چیزی که می‌بایست درباره ترموپلاستیک می‌‎دانستید را توضیح دادیم و کاربردها، ویژگی‌ها و انواع مختلف آن را بیان کردیم. دلیل محبوبیت زیاد ترموپلاستیک‌ها در صنایع مختلف، انعطاف پذیری بالا و قابل بازیافت بودن آنهاست. اگر هرگونه سوال یا ابهامی درباره محتوا دارید، می توانید در کامنت‌ها مطرح کنید تا در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم. 

 

 

]]>
Sun, 28 Jan 2024 09:19:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/01/what-is-thermoplastic
فیلیپ تاپ چیست؟ توضیحات کامل و جامع + عکس https://imanplast.com/blog/2024/01/what-is-Philip-top درب بطری فیلیپ تاپ از متریالی ساخته شده است که شما حتی با باز و بسته کردن آن طی دفعات زیاد، کوچک‌ترین شکستگی در لولای در ایجاد نمی‌شود. البته این تنها خصوصیت منحصر بفرد این محصول نیست و در این مقاله، قرار است به طور کامل بدانیم که فیلیپ تاپ چیست و اینکه چه انواع و چه کاربردی دارد.


هر آنچه باید درباره در بطری فیلیپ تاپ بدانید

متریال درب بطری فیلیپ تاپ

ابتدا درباره متریال آن صحبت کنیم. درب‌های فیلیپ تاپ از مواد پروپیلن یا PP تزریقی ساخته می‌شوند. مقاومت و انعطاف پذیری بالای در بطری فیلیپ تاپ از همین متریال نشات می‌گیرد. علاوه بر این، طراحی زیبا و تنوع بالای درب‌های فیلیپ تاپ باعث شده تا مورد توجه بسیاری از مصرف کنندگان قرار گیرند.

 

انواع مختلف و ساختار هر کدام

درب‌های فیلیپ تاپ را می‌توان طبق ویژگی‌های متفاوت، در دسته بندی‌های مختلفی قرار داد. برای مثال از نظر نوع دهانه یا اندازه دهانه، می‌توان درب‌های فیلیپ تاپ را در دو دسته بندی مختلف قرار داد. منتهی ما می‌خواهیم این درب‌ها را به لحاظ شیوه باز شدن آنها تفکیک کنیم.


به لحاظ شیوه باز شدن، درب‌های فیلیپ تاپ به دو دسته "پیچی" و "فشاری (نکی)" تقسیم می‌شوند. بیشترین نوع درب‌هایی که در بازار به فروش می‌رسند از نوع پیچی هستند و درب‌های فشاری (نکی) بیشتر برای شامپوها استفاده می‌شوند.


درب‌های پیچی، همانطور که از اسم‌شان پیداست، دارای رزوه بوده و به صورت پیچی بر روی گلویی بطری بسته می‌شوند. اما درب‌های فشاری مانند درب سس، شامپو و … با ضربه آرام دست بر روی درب بسته می‌شوند.


این تنها یک دسته بندی ساده از درب‌های بطری فیلیپ تاپ بود و این درها به دلیل تنوع زیاد، دسته بندی‌های متعددی دارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. البته پیشنهاد می‌کنیم قبل از آن، مقاله بهترین نوع در بطری فیلیپ تاپ را مطالعه کنید.
 

 

دیگر انواع در بطری فیلیپ تاپ


پس از آنکه دانستیم فیلیپ تاپ چیست، اکنون به معرفی انواع مختلف درب فیلیپ تاپ بر اساس شکل و اندازه دهانه درب می‌رسیم. خب به طور کلی، این درب‌ها بر اساس شکل محصولی که تولید می‌شود، در یک دسته بندی جداگانه قرار می‌گیرد. این دسته بندی‌ها که عبارتند از:

  • ​اشکی

  • قارچی

  • خروسی

  • استوانه‌ای​

  • و ...

 

درب فیلیپ تاپ قارچی

این درب‌ها به دلیل شکل خاصی که دارند، برای بطری‌های شامپو بسیار مناسب می‌باشند؛ به این دلیل که امکان خروج قطره‌ای و پرفشار را برای مایع درون بطری فراهم می‌سازند.
 

درب فیلیپ تاپ اشکی

از این درب‌ها برای بطری‌ها یا ظروفی مثل مایع ظرفشویی، مایع سفید کننده، مایع دستشویی و ... استفاده می‌شود. در واقع این درها به میزان کمتری مایعات درون ظروف را به بیرون نشت می‌دهند و به همین دلیل برای یکسری بطری‌ها و ظروف نظیر موارد گفته شده استفاده می‌شوند.
 

درب فیلیپ تاپ تاج خروسی

این درها تقریبا مشابه درب فیلیپ تاپ اشکی هستند و برای محصولاتی نظیر بطری‌های مایع ظرفشویی و دستشویی استفاده می‌شوند.

درب فیلیپ تاپ استوانه‌ای

این درب‌ها به گونه‌ای طراحی شدند که شما بتوانید آنها را بر روی ظروف یا بطری‌های بزرگ‌تری استفاده کنید. مثلا این درب‌ها برای شامپوهای بزرگ، نرم کننده‌ها، لوسیون‌ها و ... مناسب هستند.
 


 

4. ویژگی‌های در بطری فیلیپ تاپ

تقریبا به طور کلی دانستیم درب فیلیپ چیست و چه انواعی دارد. اکنون نوبت به ویژگی‌های این محصول می‌رسد که برای تمامی درب‌ها صدق می‌کند:

  • به راحتی می‌توان درب را باز و بسته کرد.

  • اگر درب زیاد باز و بسته شود، درب دچار مشکل نمی‌شود. 

  • متریال سازنده این درب از مقاومت بالایی برخوردار است. 

  • این محصول، تنوع بالایی در طرح و رنگ دارد. 

  • درب بطری فیلیپ تاپ مانع از بیرون ریختن محتویات درون ظرف می‌شود. 

  • در شرایط محیطی مختلف، از مقاومت آن کاسته نمی‌شود. 

  • در برابر ضربات مقاوم است و دچار شکستگی نمی‌شود. 

  • وزن سبکی دارد و قیمت آن مقرون به صرفه است.

تقریبا همه چیز را درباره درب‌های فیلیپ تاپ گفتیم. تنها چیزی که مانده، بررسی قیمت این محصول است که درباره آن به صورت جداگانه، در مقاله قیمت درب فیلیپ تاپ چقدر است به طور کامل توضیح داده‌ایم. 

 


کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل به اینکه درب فیلیپ تاپ چیست و چه ویژگی‌ها و انواعی دارد، پرداختیم. در صورتی که هر گونه سوالی داشته یا برای خرید این محصول نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید با کارشناسان ایمان پلاست تماس بگیرید. مجموعه ایمان پلاست به مدت 10 سال است که در زمینه تولید انواع درب‌های بطری با کیفیت بالا فعالیت می‌کند و می توانید درب‌های بسیار باکیفیت با قیمت بسیار مناسب را از ما خریداری کنید. 

]]>
Mon, 15 Jan 2024 14:54:00 +0330 https://imanplast.com/blog/2024/01/what-is-Philip-top